'Apple wil 7 inch iPad voor ongeveer 200 dollar aanbieden'

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 mei 2012 14:30

iPad

Apple lanceert in oktober de 7 inch iPad. Het apparaat krijgt 8GB opslagruimte en komt mogelijk voor slechts 200 dollar in de winkels te liggen. Het apparaat wordt hierdoor een directe concurrent van de Kindle Fire, die voor 199 dollar over de toonbank gaat.

Dit schrijft iMore op basis van een 'anonieme betrouwbare bron'. De bron houdt wat betreft de prijs van de 7 inch iPad een slag om de arm en stelt dat het bedrag tussen de 200 en 250 dollar komt te liggen. Dit is aanzienlijk minder dan de derde generatie iPad, die vanaf 499 dollar of 479 euro beschikbaar is.

De kleine iPad zou een kopie worden van de huidige 9,7 inch iPad, maar dan kleiner. Ook de resolutie van de 7 inch iPad zou gelijk zijn aan die van zijn grote broer. Dit betekent dat de kleine iPad een resolutie van 2048x1536 pixels krijgt en een pixeldichtheid van ongeveer 326 pixels per inch (ppi). Dit is vergelijkbaar met de iPhone 4S en aanzienlijk hoger dan de 264 ppi van de derde generatie iPad.

Het is de tweede keer in een week tijd dat er een gerucht over een 7 inch iPad opduikt. Eerder deze week schreef Digitimes op basis van anonieme bronnen dat Apple in augustus een 7 inch iPad lanceert. Het apparaat zou worden geproduceerd door Foxconn Electronics. Een maand eerder ging het gerucht dat Apple voorbereidingen treft voor de productie van de kleine iPad.

0 Reactie(s) op: 'Apple wil 7 inch iPad voor ongeveer 200 dollar aanbieden'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.