'Apple wil 4 miljoen iPad mini's per maand produceren'

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 augustus 2012 15:22

Nieuws

Apple verwacht dat de iPad mini een groot succes wordt. Het bedrijf wil 4 miljoen kleine iPad's per maand produceren om zich voor te bereiden op de feestmaanden. De productie van de iPad mini moet in september van start gaan.

Dit meldt Digitimes op basis van anonieme bronnen in Apple's leveranciersketen. De lancering van de iPad mini staat naar verwachting voor oktober op de planning. Het apparaat heeft vermoedelijk een 7,85 inch scherm en wordt daarmee aanzienlijk kleiner dan de huidige iPad. Het apparaat zou worden voorzien van een dunner frame voor het scherm, waardoor het apparaat een groter schermoppervlakte moet krijgen als concurrerende tablets. De resolutie van de iPad mini is naar verwachting gelijk aan die van de iPad 2.

Eerste zendingen

De bronnen melden dat leveranciers Apple in juni de eerste kleine lading met iPad mini's heeft toegezonden. Deze zendingen zijn inmiddels opgelopen tot enkele honderdduizenden iPad mini's per maand.

Apple's leverancier lijken zich wat betreft concurrentie weinig zorgen te maken. De bronnen van Digitimes verwachten dat de iPad mini zelfs een succes zou worden als de 7,85 inch iPad voor 299 dollar over de toonbank gaat. Dit terwijl de 7-inch tablets van Google en Amazon voor 'slechts' 199 dollar beschikbaar zijn.

0 Reactie(s) op: 'Apple wil 4 miljoen iPad mini's per maand produceren'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.