'Apple werkt aan iPhone mini'

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 januari 2013 13:28

iPad

Na de iPad mini werkt Apple nu ook aan een kleinere variant van de iPhone: de iPhone mini. De kleinere iPhone zou Apple helpen bij het veroveren van een groter marktaandeel op de smartphonemarkt.

Dit voorspelt Neil Mawston, analist bij Strategy Analytics, tegenover CNET. De analist verwacht dat Samsung dit jaar een marktaandeel van 33 procent op de smartphonemarkt weet te veroveren, een groei van twee procent ten opzichte van 2012. Het marktaandeel van Apple groeit minder snel. Mawston verwacht dat Apple dit jaar een marktaandeel van 21 procent op de smartphonemarkt in handen krijgt. Dit is één procent meer dan in 2012.

Verschillende segmenten bedienen

Mawston stelt dat Samsung 'meer inspeelt op verschillende segmenten van de markt' dan Apple. De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant verkoopt hierdoor meer smartphones dan Apple, waardoor het bedrijf zijn marktaandeel sneller ziet groeien. Door een kleinere iPhone te lanceren zou Apple zich daarom willen richten op een nieuwe groep gebruikers en hoopt het bedrijf volgens Mawston een groter marktaandeel in handen te krijgen.

Met de kleine iPhone zou Apple zich richten op prepaid-gebruikers. Apple biedt de iPhone mini naar verwachting dan ook voor een aanzienlijk lager bedrag te koop aan dan de iPhone 5, die veel prepaidgebruikers volgens Mawston te duur vinden.

Binnen drie jaar in de winkels

Het is niet precies duidelijk wanneer de iPhone mini in de winkels verschijnt. Zowel de vraag naar als de omzet van de iPhone 5 groeit op dit moment nog steeds, wat Apple geen directe aanleiding geeft een nieuwe variant iPhone te lanceren. De analist verwacht echter wel dat Apple het apparaat binnen drie jaar lanceert.

0 Reactie(s) op: 'Apple werkt aan iPhone mini'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.