‘Apple werkt aan ‘iPhone Math’ met 4,8 inch scherm’

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 januari 2013 18:24

iPad

Apple werkt aan een iPhone die naast de iPhone 5S wordt gelanceerd. Het apparaat krijgt met een 4,8 inch-scherm een grotere scherm dan de iPhone 5S en draagt de naam ‘iPhone Math’.

Dit meldt althans China Times op basis van anonieme bronnen (via BrightWire). Vooral de naam van de mysterieuze iPhone is opvallend. De naam iPhone Math past niet lekker in het rijtje met de namen die Apple tot nu toe aan zijn apparaten heeft toegewezen. Het lijkt dan ook waarschijnlijker dat de naam iPhone Math een interne benaming voor de iPhone is of simpelweg niet klopt.

4,8 inch scherm

De nieuwe iPhone zou worden uitgerust met een 4,8 inch scherm. Het apparaat wordt volgens de bronnen in juni gelijktijdig met de iPhone 5S gelanceerd. Beide iPhones krijgen dezelfde 8 megapixel camera. De bronnen melden dat het aantal iPhone-onderdelen die worden verzonden in maart fors zal toenemen. Het gaat hierbij onder andere om touchschermen en camera’s.

Het is niet voor het eerst dat een gerucht over een iPhone met een groter scherm opduikt. Zo voorspelt Peter Misek, analist bij analysebureau Jefferies, eveneens dat Apple werkt aan een iPhone met een 4,8 inch scherm. Misek stelt echter dat het gaat om de iPhone 6, die de opvolger wordt van de iPhone 5S. Ook schreef Digitimes begin januari op basis van meerder bronnen dat Apple werkt aan een goedkopere variant van de iPhone met een groter scherm.

Meerdere schermformaten

Analist Brian White van Topeka Capital Markets verwacht dat de volgende generate iPhone in juni in de winkels ligt en beschikbaar is in twee verschillende schermformaten. De analist doet echter geen uitspraken over de afmetingen van de schermen.

0 Reactie(s) op: ‘Apple werkt aan ‘iPhone Math’ met 4,8 inch scherm’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.