'Apple werkt aan drie HDTV-modellen'

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 augustus 2011 17:28

Mac

Apple werkt aan drie verschillende modellen van een HDTV. Dit heeft een analist gezegd in een mededeling aan investeerders. De analist zegt zich te baseren op informatie die hij op verschillende evenementen voor ontwikkelaars heeft verzameld.

Trip Chowdhry, analist bij Global Equities Research, heeft in een mededeling naar investeerders aangegeven te verwachten dat Apple HDTV's in maart 2012 op de markt gaat brengen. De analist zegt zich hierbij te baseren op informatie die hij op verschillende evenementen voor ontwikkelaars heeft verzameld. Tijdens het Worldwide Developer Conference in juni zou Apple HDTV-sessies voor ontwikkelaars organiseren.

De analist verwacht dat Apple drie verschillende modellen gaat lanceren, die alle drie een ander prijskaartje krijgen. Zoals bij al haar producten zou Apple de HDTV's strak willen vormgeven, waarbij zo min mogelijk draden zichtbaar zijn. De HDTV's krijgen volgens de analist in totaal 16 speakers die moeten zorgen voor een surround sound-beleving, zonder dat je aparte speakers aan de TV's hoeft te koppelen. Naar verwachting worden de TV's zo'n vijf centimeter dik.

Al langer gaan er geruchten dat Apple aan een HDTV werkt. Zo stelde een analist in september 2010 nog de overname van Rovi door Apple te maken heeft met de ontwikkelingen van de TV's. Ook in april 2011 staken geruchten over een HDTV van Apple de kop op.

Via: Apple Insider

0 Reactie(s) op: 'Apple werkt aan drie HDTV-modellen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.