'Apple verwisselt de zoekmachine Google voor Baidu op Chinese iPhone'

Door: Wouter Hoeffnagel | 08 juni 2012 20:59

iPad

Apple gaat op de Chinese markt de iPhone voorzien van kleine softwarematige wijzigingen ten opzichte van het Europese en Amerikaanse model. Apple zou de Chinese iPhone standaard willen voorzien van ondersteuning voor de zoekmachine Baidu, de grootste zoekmachine van China.

Bloomberg schrijft dat Apple met de integratie zijn marktaandeel in China wil vergroten. Bloomberg baseert zich hierbij op anonieme bronnen, die niet geïdentificeerd willen worden omdat de plannen nog geheim zijn. De iPhone wordt standaard geleverd met ondersteuning voor de zoekmachine Google. Google heeft in China echter slechts een klein marktaandeel.

Marktaandeel

Begin dit jaar maakte het Chinese onderzoeksbureau Analysys International bekend dat Baidu in China een marktaandeel van 78,3 procent heeft. Baidu is hiermee veruit de grootste speler op de Chinese markt en verslaat ruimschoots concurrent Google. Google moet het doen met een marktaandeel van 16,7 procent.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er geruchten gaan dat Apple afstapt van een Google-product. Zowel voormalig als huidige medewerkers van Apple stelde onlangs dat Apple Google Maps op iOS gaat inruilen voor een kaartenapp die gebaseerd is op Apple's eigen technologie. Het zou hierbij gaan om technologie die het bedrijf in handen heeft gekregen door de overname van C3 Technologies. De kaartenapp zou onder andere een 3D-stand bevatten.

0 Reactie(s) op: 'Apple verwisselt de zoekmachine Google voor Baidu op Chinese iPhone'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.