'Apple verwerkt koolstofvezel in nog te onthullen product'

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 september 2012 21:01

iPad

Apple gaat onderdelen van carbonfiber verwerken in een nog te onthullen product. Het bedrijf zou verschillende onderdelen die gemaakt zijn van koolstofvezel hebben besteld.

Dit schrijft de Japanse website Macotakara op basis van anonieme bronnen. De productie van de onderdelen is volgens de bronnen inmiddels gestart. De bronnen melden dat de productie een flinke omvang heeft en het dus waarschijnlijk niet om een proefproductie gaat. Het is niet duidelijk welke fabrikant de onderdelen voor Apple produceert.

Apple-producten

De vraag is natuurlijk in welk product Apple de onderdelen van carbonfiber wil verwerken. Dit is helaas op dit moment niet duidelijk. Apple heeft de keuze uit een allerlei producten. Zo gaan er al langer geruchten over een kleinere variant van de iPad, die volgens sommige geruchten nog deze maand moet worden gelanceerd. Ook Apple's lichtgewicht laptop, de MacBook Air, is een kandidaat om uitgerust te worden met carbonfiberonderdelen. Carbonfiber is immers erg licht, wat zou kunnen helpen bij het laaghouden van het gewicht van de laptop.

Het is niet de eerste keer dat er aanwijzingen zijn dat Apple interesse heeft in koolstofvezelonderdelen. Zo nam het bedrijf in april 2011 Kevin Keeney, expert op het gebied van composietmaterialen, aan als Senior Composites Engineer. Keeney was voorheen onder andere actief bij Kestrel Bicycles, waar hij fietsen van koolstofvezel bouwde.

MacBook Air

Daarnaast deden jaren terug al geruchten de ronde over een MacBook Air die zou zijn van koolstofvezel. Het aluminium dat we kennen uit de lichtgewicht laptop zou volgens de geruchten in 2010 worden vervangen door koolstofvezel. Dit gerucht bleek later niet te kloppen.

0 Reactie(s) op: 'Apple verwerkt koolstofvezel in nog te onthullen product'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.