'Apple verliest marktaandeel in Europese smartphonemarkt'

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 december 2011 13:46

iPad

Apple verliest aandeel op de Europese smartphonemarkt. Ondanks de lancering van de iPhone 4S lijkt Apple hier geen verandering in te kunnen brengen.

Dit meldt Reuters op basis van een onderzoek van onderzoeksbureau Kantar Worldpanel. In Frankrijk had Apple in de maanden september, oktober en november twintig procent van de smartphonemarkt in handen. Een jaar eerder was dit nog 29 procent. Ook in Duitsland loopt het markaandeel van Apple terug. Het marktaandeel is in dit land gedaald van 27 procent naar 22 procent.

Kantar Worldpanel meldt een vergelijkbare afname van marktaandeel in zowel Spanje als Italië. Met name de economische crisis wordt genoemd als oorzaak van het teruglopende marktaandeel. Doordat de iPhone 4S aanzienlijk duurder is dan concurrerende Android-toestellen zouden de Android-toestellen voor consumenten aantrekkelijker zijn.

Er is echter ook goed nieuws voor Apple. In de Verenigde Staten, Engeland en Australië is het marktaandeel van Apple wel gestegen. Het marktaandeel in de VS groeide van 25 naar 36 procent, terwijl in Engeland het marktaandeel steeg van 21 naar 31 procent.

Via: NU.nl

0 Reactie(s) op: 'Apple verliest marktaandeel in Europese smartphonemarkt'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.