'Apple start productie iPad 3 in oktober'

Door: rene-schoemaker | 20 augustus 2011 09:18

Nieuws

Apple gaat in oktober een testproductie draaien van de iPad 3. Als de proef slaagt, wordt de massaproductie gestart en komt de nieuwe versie van de tablet na de jaarwisseling uit.

Volgens de Wall Street Journal zijn de Aziatische toeleveranciers van componenten en beeldschermen en de assemblagepartners in de hoogste staat van paraatheid gebracht. De toeleveranciers hebben inmiddels al kleinere hoeveelheden componenten geleverd voor testversies van de iPad 3. Daaronder bijvoorbeeld een 9,7 inch beeldscherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. De iPad 2 had een resolutie van 1024 bij 768.

1,5 Miljoen iPads

Een componentenleverancier meldt de Wall Street Journal dat er zeker al bestellingen zijn gedaan voor de productie van ongeveer 1,5 miljoen iPads in het vierde kwartaal. De krant heeft om commentaar gevraagd aan Apple in het Chinese Bejing, maar het bedrijf liet niets los.

Een van de assemblagebedrijven die voor Apple de iPad in elkaar zet, is Hon Hei Precision Industry in Taiwan. Ook dat bedrijf, beter bekend onder de merknaam Foxconn en nog beter bekend vanwege de vele zelfmoorden die werknemers pleegden vanwege de werkdruk en de lage lonen, weigert elk commentaar.

Apple mist decemberomzet

Apple komt, indien de termijnen die de Wall Street Journal aanhaalt kloppen, pas na het cadeauseizoen uit met de nieuwe iPad. De meeste producenten proberen met nieuwe producten of nieuwe modellen in november op de markt te komen om zo het lucratieve vierde kwartaal mee te pakken.

Samsung bijvoorbeeld denkt met zijn Galaxy Tab 10.1 hoge ogen te kunnen gooien nu de introductie van de iPad 3 pas na de jaarwisseling is.Zoals bekend probeert Apple daar een stokje voor te steken met allerlei rechtszaken.

0 Reactie(s) op: 'Apple start productie iPad 3 in oktober'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.