'Apple schendt patenten met nieuwe klok in iOS 6'

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 september 2012 14:02

iPad

De Klok-app op de iPhone, iPad en iPod touch is in iOS 6 voorzien van een nieuwe klok. De klok blijkt echter wel erg veel te lijken op de stationsklok van de Zwitserse Spoorwegen. De Zwitserse Spoorwegen is dan ook van mening dat Apple inbreuk maakt op zijn patent op het ontwerp de klok.

De klok is ontworpen door de ontwerper Hans Hilfiker en als beeldmerk geregistreerd door de Zwitsers Spoorwegen. Apple zou geen toestemming hebben gevraagd voor het gebruik van de klok en dus inbreuk maken op een patent van de Zwitserse Spoorwegen.

Contact met Apple

De Zwitserse Spoorwegen kan het gebruik van het logo niet waarderen. Een woordvoerder van de Zwitserse Spoorwegen laat in een reactie aan het Zwitsers Blick.ch weten dat de organisatie contact heeft opgenomen met Apple om het onrechtmatige gebruik van de klok zowel financieel als juridisch te regelen.

De klok van Hans Hilfiker wordt gezien als een ontwerpicoon. De Mondaine Group verkoopt horloges met het design van de klok. André Bernheim, directeur van de Mondaine Groupe laat weten niets te zien in een juridische strijd met Apple en een snelle overeenstemming met het bedrijf als de beste oplossing voor alle partijen te zien.

0 Reactie(s) op: 'Apple schendt patenten met nieuwe klok in iOS 6'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.