'Apple's research and development-afdeling beschikt over iPad mini'

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 april 2012 17:40

Nieuws

De research and development-afdeling van Apple heeft beschikking over een kleine variant van de iPad. De iPad mini heeft een scherm van 7,85 inch met een resolutie van 1024x768.

Dit zei John Gruber van Daring Fireball op basis van anonieme bronnen tijdens een aflevering van The Talk Show-podcast. De kleinere iPad heeft weliswaar dezelfde resolutie als de eerste en tweede generatie iPad, maar zou een scherper beeld leveren. Dit aangezien het apparaat met 163 pixels per inch een hoger pixeldichtheid heeft dan de originele iPad en iPad 2. De iPad mini zou ongeveer net zo hoog zijn als de huidige iPad breed is.

Eerdere geruchten

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan over een kleinere variant van de iPad. Zo wisten anonieme bronnen the Wall Street Journal in februari 2011 te vertellen dat de iPad mini in de zomer van 2011 gelanceerd zou worden. Nu weten we dat dit gerucht niet klopte.

Een ontwerp van de iPad mini die CiccareseDesign in samenwerking met MacRumors maakte

Ook dit jaar doen verschillende geruchten over een kleinere iPad de ronden. Zo bleek Samsung overtuigd te zijn dat Apple dit jaar de lancering van de iPad mini op de planning heeft staan. Het apparaat zou een kleinere rand rondom het scherm krijgen, om de grootte van het scherm ten opzichte van het apparaat te maximaliseren.

Productie

De productie van de iPad mini zou op zijn vroegst in het derde kwartaal van 2012 van start gaan. De kleinere iPad zou de concurrentie aan moeten gaan met goedkopere Android- en Windows 8-tablets.

Via: The Verge

0 Reactie(s) op: 'Apple's research and development-afdeling beschikt over iPad mini'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.