'Apple realiseert meeste omzet en winst in smartphonemarkt'

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 juni 2012 19:20

Nieuws

Dat Apple een grote speler is in de smartphonemarkt is al langer bekend. Een nieuwe grafiek toont echter hoe groot de voorsprong van Apple op veel concurrenten is. Apple blijkt veruit de meeste omzet en winst te draaien van alle smartphonefabrikanten.

In een grafiek vergelijkt marktanalist VisionMobile het marktaandeel, de omzet en de winst van smartphonefabrikanten in het eerste kwartaal van 2011 met het eerste kwartaal van 2012. De analyse toont dat Apple de smartphonemarkt wat betreft winst domineert. Samsung staat met een flinke afstand op de tweede positie.

Omzet

Ook als we kijken naar de omzet die smartphonefabrikanten hebben weten te realiseren blijkt Apple veruit de grootste speler te zijn. Met uitzondering van Samsung hebben alle concurrenten van Apple in het eerste kwartaal van 2012 minder omzet gedraaid dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Samsung heeft op dit moment het grootste marktaandeel in handen, terwijl Apple het met de tweede plek moet doen. Naast Apple en Samsung zagen alle smartphonefabrikanten hun marktaandeel dalen. Het gaat hierbij om partijen als Nokia, RIM, LG en HTC.

De grafiek van VisionMobile

0 Reactie(s) op: 'Apple realiseert meeste omzet en winst in smartphonemarkt'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.