'Apple plakt 4 inch-scherm op iPhone 5'

Door: Elmar Rekers | 16 mei 2012 14:07

Mac

Apple zal naar verwachting later dit jaar de iPhone 5 introduceren, en volgens bronnen van The Wall Street Journal zal deze smartphone over een groter scherm beschikken dan de iPhone 4S.

Sinds de introductie van de eerste iPhone in 2007 is Apple nooit afgeweken van het 3,5 inch-schermformaat. De iPhone 5 lijkt te gaan breken met deze traditie door een 4 inch-display te introduceren. Apple heeft volgens de Amerikaanse zakenkrant zijn Aziatische leveranciers opdracht gegeven om volgende maand te starten met de productie van de nieuwe panelen.

Concurreren met Galaxy S III

Volgens de anonieme bronnen werkt Apple voor de schermen samen met verschillende producenten, waaronder LG, Sharp en Japan Display. Met de introductie van een groter scherm lijkt Apple zijn smartphones aantrekkelijker te willen maken voor gebruikers die nu voor high-end Android-smartphones kiezen.

Eind deze maand zal Samsung zijn nieuwe Android-vlaggenschip in Europa lanceren. Deze Galaxy S III heeft een schermgrootte van 4,8 inch. Een van de grootste displays op de huidige smartphonemarkt. Samsung is de voornaamste concurrent van Apple op de markt voor mobiele telefonie. Samen zijn de bedrijven goed voor de productie van ruim de helft van alle smartphones ter wereld.

0 Reactie(s) op: 'Apple plakt 4 inch-scherm op iPhone 5'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.