'Apple loopt met beveiliging tien jaar achter op Microsoft'

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 april 2012 10:43

Mac

Apple loopt maar liefst tien jaar achter op Microsoft als het gaat om beveiliging. Apple krijgt op dit moment te maken met zaken waar Microsoft zich al tien jaar mee bezig houdt. Denk hierbij aan beveiligingsmaatregelen als updates en beveiligingspatches.

Dit zegt Eugene Kaspersky, CEO van het beveiligingsbedrijf Kaspersky, in een interview met Computer Business Review. De CEO verwacht dat steeds meer hackers zich zullen richten op het Mac-platform, waarbij de cybercriminelen leren van eerder behaalde successen. Kaspersky stelt dat het Flashback-virus het grootste succes van hackers op het Mac-platform tot nu toe is.

Hoeveelheid updates

Ondanks het grote recente succes van hackers op het Mac-platform lijkt Apple tot nu toe niet van plan dit jaar meer beveiligingsupdates uit te brengen. Uit een overzicht op Apple's website blijkt dat het bedrijf in 2011 40 beveiligingsupdates uitbracht. Een jaar eerder lag dit aantal nog op 39 en in 2009 op 34.

Apple heeft in de eerste vier maanden van 2012 'pas' acht beveiligingsupdates uitgebracht. Apple ligt hiermee dus op koers om dit jaar 'slechts' 32 beveiligingsupdates uit te brengen, waarmee het aantal updates dat het bedrijf per jaar uitbrengt juist daalt. Dit is met het oog op de toenemende interesse van hackers in het Mac OS-platform opvallend.

0 Reactie(s) op: 'Apple loopt met beveiliging tien jaar achter op Microsoft'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.