'Apple lanceert nieuwe Mac Pro op WWDC'

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 juni 2012 14:32

Nieuws

Apple lanceert op het Worldwide Developer Conference (WWDC) dat vandaag van start is gegaan een nieuwe Mac Pro. Het apparaat zal beschikbaar zijn in een standaard- en server-variant.

Dit heeft 9to5Mac vernomen van 'betrouwbare bronnen'. De Mac Pro wordt standaard leverbaar in twee configuraties: de 'gewone' Mac Pro en Mac Pro-server. De 'gewone' Mac Pro wordt leverbaar in twee configuraties. Zo stelt Apple het apparaat beschikbaar met een 3.2GHz quad-core processor, 6GB intern geheugen, 1TB harde schijf en ATI Radeon 5770 grafische processor (GPU). Het model is daarnaast leverbaar zijn met een 2.4GHz 12-core processor, 12GB intern geheugen, 1TB harde schijf en ATI Radeon 5770 GPU.

Server-model

Het server-model van de nieuwe Mac Pro zal beschikbaar zijn in één variant. Het model is uitgerust met een 3,2GHz quad-core processor, 8GB intern geheugen en twee 1TB harde schijven. De bronnen van 9to5Mac weten te melden dat zowel de 'gewone' Mac Pro als het server-model daarnaast naar wens kunnen worden aangepast met behulp van de configurator in de online Apple Store.

De Mac Pro heeft sinds 2010 geen update meer gekregen. Mac Pro-gebruikers maken zich dan ook zorgen om het voortbestaan van de reeks computers waarmee Apple zich richt op professionele gebruikers. Met behulp van een Facebook-pagina riep een groep Mac Pro-gebruikers Apple onlangs op duidelijkheid te geven over de toekomst van het apparaat.

0 Reactie(s) op: 'Apple lanceert nieuwe Mac Pro op WWDC'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.