'Apple kondigt Facebook-integratie in iOS 6 aan op WWDC'

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 juni 2012 15:13

Nieuws

Apple gaat op het World Wide Developer Conference een platform-brede Facebook-integratie in iOS 6 aankondigen. De integratie moet het gebruik van Facebook vanuit apps op het iOS-platform vereenvoudigen.

Dit schrijft TechCrunch op basis van anonieme bronnen. Facebook maakt op dit moment gebruik van de Single Sign On-techniek, waarbij je overschakelt naar de Facebook-app om het gebruik van je Facebook-account door een app goed te keuren. Dit proces moet door de integratie van Facebook in iOS een stuk soepeler verlopen.

Twitter

Twitter is op dit moment het sociale netwerk dat in iOS is geïntegreerd. TechCrunch benadrukt dat hier geen verandering in zal komen en Twitter in iOS een belangrijke rol zal blijven spelen. Het sociale netwerk zal deze positie echter moeten delen met Facebook.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan over een Facebook-integratie. Zo ging eind 2010 het gerucht dat Apple Facebook zou integreren in zijn sociale netwerk Ping. De samenwerking bleek op het allerlaatste moment echter niet door te zijn gegaan. Facebook zou te strenge eisen hebben gesteld aan de samenwerking.

11 tot 15 juni

Het World Wide Developer Conference wordt georganiseerd van 11 tot 15 juni in San Francisco. Apple heeft al aangekondigd ontwikkelaars in ieder geval nieuwe informatie te zullen verschaffen over iOS 6.

0 Reactie(s) op: 'Apple kondigt Facebook-integratie in iOS 6 aan op WWDC'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.