'Apple komt met goedkope 8 GB iPad 2'

Door: Elmar Rekers | 01 maart 2012 09:51

Nieuws

Naast de iPad 3 zal Apple volgende week tijdens de aangekondigde persconferentie ook een goedkopere versie van de iPad 2 introduceren. Dat meldt Digitimes op basis van bronnen bij leveranciers.

Eerder deze week werd bekend dat Apple op 7 maart een persconferentie zal houden waar het bedrijf hoogstwaarschijnlijk de iPad 3 gaat onthullen. Volgens de bronnen van Digitimes zal het bedrijf echter ook een goedkopere iPad 2 uit de doeken doen met 8 GB aan geheugen.

iPad Mini

In een ander bericht meldt Digitimes ook dat er vermoedelijk een kleinere iPad in de maak is bij Apple. Deze zou een schermdiagonaal van 7,85 inch gaan krijgen. De productie van deze kleinere iPad zou echter op zijn vroegst pas in het derde kwartaal van start gaan.

Met de nieuwe iPads zou Apple volgens de bronnen willen concurreren met de goedkopere Android en Windows 8-tablets die later dit jaar verschijnen. De 8 GB iPad 2 zou tussen de 349 en 399 dollar moeten gaan kosten.

iPad 3

Details over de iPad 3 zijn er door Apple nog niet gegeven. Wel gaan er hardnekkige geruchten dat Apple een Retina-beeldscherm voor de nieuwe tablet heeft ontwikkeld, met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Het zou hier wederom een scherm van 9,7 inch betreffen.

Daarnaast zou de tablet een dualcore A6-processor krijgen en één millimeter dikker worden dan de iPad 2. Dit laatste om ruimte te kunnen maken voor een grotere batterij. 7 maart zal dus duidelijk worden of de vele geruchten van de laatste maanden op enige waarheid zijn berust.

0 Reactie(s) op: 'Apple komt met goedkope 8 GB iPad 2'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.