'Apple komt eind 2012 met iPad mini'

Door: Elmar Rekers | 04 juli 2012 14:25

Nieuws

Apple zal eind 2012 een kleine versie van zijn iPad op de markt brengen. Dat melden althans twee afzonderlijke bronnen tegenover persbureau Bloomberg. De tablet zou tussen de 7 en 8 inch groot worden.

Door een kleinere iPad op de markt te brengen, die aanzienlijk goedkoper is dat zijn grote broer, hoopt Apple volgens de bronnen zijn dominantie op de tabletmarkt te kunnen vasthouden. Met een dergelijk apparaat zal Apple zich dus op dezelfde markt begeven als de onlangs door Google aangekondigde Nexus 7-tablet.

Net als de Google-tablet en de Kindle Fire zal de iPad een prijskaartje van zo'n 200 dollar moeten krijgen. Specificaties over de tablet weet Bloomberg nog niet te melden, maar wel claimt een van de bronnen dat Apple de iPad niet van een Retina-scherm gaat voorzien.

Leider op de tabletmarkt

Geruchten over een kleine iPad gaan al enige tijd rond. Apple zou zodoende een manier zoeken om de huidige koppositie op de tabletmarkt vast te houden. Naast tal van Android-tablets krijgt Apple later dit jaar ook nog concurrentie te dulden van tablets met Windows 8. Microsoft kondigde enkele weken geleden aan met een eigen tabletlijn op de markt te komen.

Hoewel Apple-oprichter Steve Jobs zich voor zijn dood regelmatig negatief had uitgelaten over kleine tablets, zal het bedrijf volgens de bronnen in oktober toch echt een mini iPad uit de doeken doen. De tablet zal vervolgens voor het einde 2012 in de winkels moeten liggen.

0 Reactie(s) op: 'Apple komt eind 2012 met iPad mini'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.