'Apple HDTV ligt in 2013 in de winkels'

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 oktober 2011 13:30

Nieuws

Leidinggevenden binnen Apple zijn al sinds 2007 op de hoogte van Apple's plannen voor een HDTV. Steve Jobs zou Apple's medewerkers al jaren stimuleren om een interface te ontwikkelen voor televisietoestellen. Het apparaat moet in 2013 in de winkels liggen.

Dit hebben anonieme bronnen tegen Nick Bilton van The New York Times gezegd. Apple zou de wijze waarop consumenten met televisies omgaan willen vereenvoudigen. Als onderdeel hiervan zou Apple willen afstappen van de 'vreemde en verwarrende afstandsbediening'. Apple zou daarom Siri in de HDTV willen implementeren en hiermee de afstandsbedieningen willen vervangen.

Bilton zegt ruim een jaar geleden voor het eerst over de HDTV te hebben gehoord. Bronnen stelde toen dat Apple niet actief bezig was met de ontwikkeling van het product. De bronnen waar Bilton nu mee heeft gesproken zeggen echter dat de plannen voor Apple's HDTV een stuk concreter zijn geworden. Steve Jobs zou van mening zijn geweest dat de TV hardware-industrie slecht functioneert en daarom kansen hebben gezien voor Apple.

De bronnen stellen dat Apple nog een flinke stap moet maken in de ontwikkeling van de HDTV. Het ontbreken van ervaring in het ontwikkelen van televisiesets zou hieraan bijdragen. Daarnaast zou het bedrijf wachten tot de prijs van grote schermen zijn gedaald, met als doel de prijs van het apparaat laag te houden. Dit aangezien Apple veel computerelektronica in het apparaat wil inbouwen, waardoor de HDTV waarschijnlijk een stuk duurder wordt dan traditionele televisies.

Bilton verwacht dat Apple de HDTV eind 2012 presenteert, waarna het apparaat in 2013 op de markt moet verschijnen.

0 Reactie(s) op: 'Apple HDTV ligt in 2013 in de winkels'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.