'Apple gaat met kleine iPad concurrentie aan met Kindle Fire en Nexus 7'

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 juli 2012 19:54

Nieuws

Een kleinere variant van de iPad is opnieuw onderwerp van een gerucht. Apple zou met de iPad mini consumenten willen aanspreken die geïnteresseerd zijn in een kleinere iPad zoals de Kindle Fire of Google Nexus 7.

Dit schrijft de New York Times op basis van anonieme bronnen 'met kennis van het project'. Het apparaat zou voor aanzienlijk minder in de winkels komen te liggen dan de 479 euro die Apple voor het goedkoopste model van de derde generatie iPad rekent. Het apparaat zou worden voorzien van een 7,85 inch scherm.

Meerdere kleine iPad's

Apple zou zich met de kleinere iPad willen richten op klanten die op zoek zijn naar een kleinere tablet dan de huidige iPad. De bronnen verwachten dat Apple werkt aan meerdere kleinere iPad's, die ontwikkeld zijn voor specifieke doeleinden.

Door met de kleinere iPad een nieuwe groep consumenten aan te spreken zou Apple zijn leidende positie in de tabletmarkt willen verstevigen. Steeds meer technologiebedrijven proberen in de tabletmarkt te stappen. Zo presenteerde Microsoft onlangs twee eigen tablets op basis van Windows 8 en lanceerde Google onlangs de Nexus 7.

Eerdere geruchten

Al langer gaan er geruchten dat Apple met een kleine variant van de iPad komt. Zelfs concurrent Samsung blijkt hiervan overtuigt te zijn. Verschillende geruchten spreken over een 7,85 inch scherm. Het apparaat zou rond de driehonderd dollar gaan kosten, wat aanzienlijk minder is dan de prijs van de huidige iPad. De productie van de iPad mini zou in september van start gaan, terwijl de lancering van het apparaat voor eind dit jaar op de planning staat.

0 Reactie(s) op: 'Apple gaat met kleine iPad concurrentie aan met Kindle Fire en Nexus 7'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.