‘Apple gaat komende jaren slag slaan op zakelijke markt’

Door: Elmar Rekers | 04 januari 2013 10:02

iPad

Apple zal de komende twee jaar voor 39 miljard dollar aan Macs en iPads verkopen op de zakelijke markt. Dat voorspelt onderzoeksbureau Forrester Research. Windows zal echter marktleider blijven.

Volgens de onderzoekers gaat Apple in 2013 voor 7 miljard aan Macs verkopen op de zakelijke markt, en voor 11 miljard dollar aan iPads. Een jaar later zal dit zijn doorgegroeid naar respectievelijk 8 en 13 miljard dollar.

Ondanks de sterke groei van Apple, blijft Microsoft met Windows de onbetwiste marktleider op de zakelijke markt. In 2013 zal de verkoop van Windows-apparaten stabiel blijven (zo’n 124 miljard dollar), maar in 2014 zal er een groei worden gerealiseerd van 8 procent (134 miljard dollar). Dit volgens de onderzoekers door de ‘verbeterde WIndows 8-apparaten’ die er dat jaar zullen verschijnen.

Apple iPad

Toch haalt deze groei het niet bij de sterke opmars van Apple. Volgens onderzoeker Andrew Bartels van Forrester is dit te danken aan de kwalitatief hoogwaardige producten die Apple bouwt, waar werknemers graag mee gezien worden. Ook het feit dat Apple als eerste een tablet op de markt had gebracht, is voor veel bedrijven nog altijd reden om de iPad als standaard tablet in te voeren.

0 Reactie(s) op: ‘Apple gaat komende jaren slag slaan op zakelijke markt’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.