'Apple gaat films toevoegen aan iCloud'

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 oktober 2011 18:29

Nieuws

Het lijkt erop dat Apple ook films gaat toevoegen aan iCloud. Apple zou bezig zijn met het sluiten van deals met filmmaatschappijen. Door deze deals kan Apple iTunes-klanten de mogelijkheid bieden video's die zij aanschaffen te streamen naar bijvoorbeeld een iPhone of iPad.

De LATimes schrijft op basis van anonieme bronnen over de deals die Apple probeert te sluiten. Klanten zouden de mogelijkheid krijgen via de iTunes Store een video aan te schaffen en deze vervolgens op al hun Apple-producten kunnen bekijken. Hierdoor is het niet langer noodzakelijk de video handmatig te downloaden en over te zetten op een iPad, iPhone of Apple TV.

De dienst wordt naar verwachting eind 2011 of begin 2012 gelanceerd en moet onderdeel worden van iCloud. Sinds de lancering van iOS 5 en iCloud is het al mogelijk om aangeschafte muziek en apps opnieuw te downloaden via de iTunes Store. Dit voorkomt niet alleen dat je eerder gekochte content kwijt raakt, maar maakt het ook eenvoudiger om de content op al je Apple-producten te zetten.

De nieuwe dienst in iCloud zou de concurrentie aangaan met Ultraviolet, een systeem waarmee films kunnen worden gekocht en gehuurd. Zodra je een film op dvd of blu-ray schijf aanschaft via Ultraviolet krijg je ook toegang tot de digitale versie. Het platform heeft de steun van meerdere grote filmmaatschappijen. Ultraviole is vandaag gelanceerd.

0 Reactie(s) op: 'Apple gaat films toevoegen aan iCloud'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.