'Amazon gaat concurrentie aan met iPhone en Android'

Door: Elmar Rekers | 06 juli 2012 12:12

#brandedcontent

Amazon zal met een eigen smartphone gaan concurreren met de iPhone van Apple. Dat claimt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met twee anonieme bronnen. Het toestel zou in samenwerking met fabrikant Foxconn ontwikkeld worden.

Eerder trad Amazon al toe tot de tabletmarkt met zijn zeer succesvolle Kindle Fire. Eenzelfde effect zou het Amerikaanse bedrijf willen realiseren met het introduceren van een eigen smartphone. Of de telefoon net als de Kindle Fire gericht wordt op een lager marktsegment is niet bekend.

Foxconn is met zijn 1,2 miljoen werknemers de grootste elektronicaproducent ter wereld. Het bedrijf knutselt in zijn dertien Chinese fabrieken onder meer de gadgets van Apple in elkaar. Momenteel zou Foxconn met Amazon in gesprek zijn om ook diens smartphone te fabriceren. Naast Apple zou Amazon volgens de bronnen ook een alternatief voor Android willen bieden met zijn toestel.

Patentenstrijd

Bloomberg schrijft dat Amazon verschillende patenten rond draadloze communicatietechnieken in handen probeert te krijgen. Dit om juridisch gesteggel met partijen als Google en Apple te voorkomen. Vermoedelijk zal de Amazon-smartphone, net als de Kindle Fire-tablet, op een gesloten en aangepaste versie van Android draaien. Details over het uiterlijk van de telefoon en een mogelijke lanceerdatum worden er door de bronnen nog niet gegeven.

0 Reactie(s) op: 'Amazon gaat concurrentie aan met iPhone en Android'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.