Zo kun je een foto archiveren op Instagram

Door: redactie-macworld-nl | 07 juni 2021 10:17

How To

Als je voorheen een foto voor anderen wilde verbergen op Instagram, moest je de foto volledig verwijderen. Met de nieuwe functie Archiveren, kun je een foto archiveren. De foto is dan niet zichtbaar op je profiel en alleen jij kunt het bericht zien. Foto's op Instagram archiveren doe je zo.

Foto selecteren

Bij het openen van Instagram, navigeer je naar je Profiel. Die knop vind je rechts onderin het scherm (het poppetje in iOS, je profielfoto in Android).

Vervolgens selecteer je de foto die je wilt verbergen voor anderen.

Archiveren

Druk op de optieknop, deze wordt aangegeven met drie stipjes. Vervolgens selecteer je Archiveren (iOS) of Archief (Android). De foto verdwijnt nu uit je profiel en wordt verplaatst naar de map met gearchiveerde berichten. Je kunt de map openen via de knop rechts bovenin het scherm.

Er is ook een optie om je Instagram Verhalen te verbergen voor bepaalde personen. Wanneer je net een foto of video in verhaalvorm op je profiel gezet hebt, tap je op de drie puntjes rechts onderin beeld. Bovenin staat nu het kopje Verhaal verbergen voor. Druk op het getal met daarachter ‘personen’ zodat je mensen kunt toevoegen die vervolgens je stories niet mogen zien. Bovenin is ook een zoekbalk waar je dankbaar gebruik van kunt maken.

In de map met gearchiveerde berichten kun je de foto’s zien die je hebt gearchiveerd. Via dezelfde optieknop waarmee je een bericht archiveert, kun je nu ook selecteren In profiel weergeven. Hiermee verplaats je het bericht van je Archief terug naar je Profiel.

Toch verwijderen?

Wil je bepaalde foto's toch helemaal van Instagram af hebben, klik dan op een foto in de Instagram-app die je wilt verwijderen en vervolgens op de drie puntjes rechtsboven in het scherm. Klik vervolgens op Verwijderen.

Instagram ondersteunt nog niet de mogelijkheid om meerdere foto's tegelijk te verwijderen. Er zijn wel externe apps waarmee je dit kunt doen, bijvoorbeeld Cleaner for ins.

Als je besluit dat je je content liever toch niet op het internet wilt hebben staan, dan kun je je account ook tijdelijk deactiveren of permanent verwijderen. Als je je account deactiveert, wordt deze samen met al je foto's, commentaren en likes verborgen zodat anderen ze niet meer kunnen zien. De content wordt echter niet verwijderd. Als je opnieuw op de dienst inlogt wordt alles weer zichtbaar en toegankelijk. Alles over Instagram deactiveren of verwijderen lees je hier.

0 Reactie(s) op: Zo kun je een foto archiveren op Instagram

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.