Bekijk de gps-coördinaten van je locatie in iOS

Door: chwhynny-overbeeke | 29 mei 2017 11:35

How To

Als je verdwaald bent of om wat voor andere reden dan ook de gps-coördinaten moet weten, is het handig om deze ook offline the kunnen raadplegen. Hier laten we zien hoe je dat kunt doen op je iPhone.

Met de Kaarten-app van iOS kun je eenvoudig de gps-coördinaten van je huidige locatie achterhalen. Maar om ze te kunnen zien moet je een internetverbinding hebben, wat niet zo handig is als je je tijdens een wandeling ergens in the middle of nowhere bevindt en zonder netwerksignaal zit.

Gelukkig is het mogelijk om met je iPhone je gps-coördinaten te achterhalen zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.

GPS coördinaten raadplegen

Open de Kompas-app op je iPhone en zorg dat deze gekalibreerd is. Dit kun je doen door je apparaat te kantelen. Zodra je je op het beginscherm van de Kompas-app bevindt, kun je onder het kompas zelf de coördinaten terugvinden. Hier kun je tevens zien op welke hoogte je je bevindt, en indien mogelijk je locatie.

Om het kompas uit te lezen moet je je iPhone horizontaal houden. De kompasnaald zal dan naar het noorden draaien.

Helaas is de Kompas-app niet beschikbaar op de iPad.

Hoe werkt het?

Je vraagt je misschien af waarom deze app zonder internetverbinding gewoon werkt. De sensoren die in je iPhone zitten geven de app voldoende gegevens om de coördinaten en andere informatie weer te geven.

Je kunt kiezen of de app automatisch het magnetische noorden aanhoudt, of dat er rekening gehouden moet worden met afwijkingen die kunnen voorkomen indien zich magneten in de buurt van je iPhone bevatten. Sommige objecten bevatten zonder dat je je het realiseert magneten, zoals bijvoorbeeld oordopjes.

gps-coördinaten
gps-coördinaten

Wat kan de app nog meer?

Met de Kompas-app kun je ook het verschil in graden tussen twee richtingen meten. Dit kun je doen door je iPhone in een bepaalde richting te houden en op het scherm te drukken. Dit legt de eerste meting vast. Wanneer je de iPhone in een andere richting houdt wordt het verschil tussen de twee weergegeven.

Verder kun je de app als waterpas gebruiken. Veeg op het beginscherm over het scherm totdat de waterpas verschijnt. Je kunt nu afwijkingen meten door de iPhone plat op een oppervlak te leggen of door hem op zijn kant te zetten. Ook hier kun je het verschil tussen twee metingen weer laten geven. Druk op het scherm om de eerste meting vast te leggen. Als je de iPhone weer ergens anders plaatst wordt het verschil in graden weergegeven.

0 Reactie(s) op: Bekijk de gps-coördinaten van je locatie in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.