Zo gebruik je de Mijn AH Box zonder app op je smartphone

Door: jpeterse@reshift.nl Peterse | 03 mei 2021 17:01

Albert Heijn
How To

Supermarktketen Albert Heijn maakt al enige jaren gebruik van persoonlijke aanbiedingen, op basis van aankopen die je doet in combinatie met de Bonuskaart. Sinds kort zijn deze Bonusaanbiedingen veranderd: de persoonlijke Mijn AH Box, die alleen toegankelijk is via de AH-app. Zo kun je de AH Mijn Bonus Box zonder app op je smartphone gebruiken.

Albert Heijn is niet vies van klantgegevens verzamelen en gebruiken. Dat begon al jaren geleden met de introductie van de Bonuskaart, waarbij alleen de kortingen van de aanbiedingen verrekend wordt als je je kaart meescant. Later volgde de persoonlijke Bonussen, waarbij je aankoopgeschiedenis gebruikt wordt voor persoonlijke aanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn alleen van toepassing als je een account (inclusief verplichte persoonsgegevens) aanmaakt. Deze persoonlijke aanbiedingen kon je vervolgens benaderen als je inlogt op de site of app van de AH. Sinds kort zijn deze persoonlijke aanbiedingen op de schop gegaan: het is hernoemd als Mijn Bonus Box en alleen nog maar toegankelijk via een app op je smartphone of tablet. Zo dringt de Albert Heijn zijn app op aan iedere gebruiker, wat mogelijke deuren opent voor de supermarktketen voor de verzameling van apparaat- en locatiegegevens en het sturen van meldingen.

Gelukkig is er een manier om de Mijn AH Box te gebruiken op je pc, zonder dat er een smartphone of tablet aan te pas komt. Helaas kunnen we hiervoor niet om de app heen. Niet alleen kun je zo wél de Bonus Box gebruiken op je pc, ook maak je het de Albert Heijn onmogelijk om via de app apparaat- en locatiegegevens te verzamelen of je notificaties te sturen.

Android Emulator

Via een Android Emulator kun je de AH-app op je pc gebruiken en alsnog de persoonlijke Bonusaanbiedingen blijven gebruiken. Er zijn meerdere Android-emulators, waarvan Bluestacks de bekendste is. Bluestacks biedt veel mogelijkheden, maar we houden het in dit geval zo makkelijk mogelijk met het gratis LDPlayer. Deze Android-emulator gebruikt een oudere Androidversie (7.1). Voor de Bonus Box vooralsnog prima, maar als je de Android Emulator op meerdere manieren wilt gebruiken wellicht minder geschikt.

Wanneer je de LDPlayer hebt gedownload en geïnstalleerd verschijnt een scherm met daarin de Android-interface, waarbij veel Android-games zijn voorgeïnstalleerd. De Play Store is ook gewoon toegankelijk, je vindt deze in het mapje System Apps. Wanneer je de Play Store opent, dien je wel in te loggen met een Google Account. Het beste kun je hiervoor een nieuw account gebruiken. Omdat je dit account alleen voor deze AH-app gebruikt, hoef je de gegevens niet te onthouden. Wanneer Google naar je telefoonnummer vraagt druk je links onderin op Skip. Nadat je bent ingelogd kun je de Play Store in en bladeren door de beschikbare apps. De Albert Heijn-app is gewoon beschikbaar.

Albert Heijn
Albert Heijn persoonlijke bonuskortingen, gewoon te kiezen op je pc.

Nadat je de Albert Heijn-app hebt geïnstalleerd verschijnt een icoontje op je Android- startscherm. De app werkt gewoon zoals je gewend bent, hoewel het soms wat traag kan gaan. Om gebruik te kunnen maken van de AH Bonus Box log je in met je Albert Heijn-account. Desgewenst kun je ook een nieuw account aanmaken. Ben je niet van plan de boodschappen-bezorgservice van de supermarkt te gebruiken, dan kun je ook gewoon de adresgegevens en het telefoonnummer van je lokale filiaal gebruiken voor je account. Zo hoef je je privégegevens niet af te staan om van aanbiedingen gebruik te kunnen maken.

Nadat je bent ingelogd vind je de AH Bonus Box bij het tabje Bonus onderin de app. Vervolgens klik je op de animatie van de Bonus Box. Iedere maandag kun je weer nieuwe aanbiedingen kiezen. Je hoeft hiervoor alleen nog maar de LDPlayer te starten op de PC en de Albert Heijn-app te openen.

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je de Mijn AH Box zonder app op je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.