Waarom is de iPhone niet draadloos oplaadbaar?

Door: Chwhynny Overbeeke | 24 november 2015 07:06

Blog

Draadloos opladen is zo handig, maar met de iPhone kan dit niet. Waarom niet?

Draadloos opladen is ontzettend handig, omdat je daardoor niet meer hoeft te prutsen met kabels of een connector die mogelijk vast komt te zitten of in de poort afbreekt. Bovendien kom je dan ook niet meer met een apparaat te zitten dat niet meer op te laden (en daarom nutteloos) is omdat de poort vol met troep zit of beschadigd is. Lees ook: 6 manieren om je iPhone op te laden.

Apple probeert altijd vooruitstrevend te zijn, maar in tegenstelling tot veel vlaggenschip telefoons van andere fabrikanten is de iPhone nog altijd niet draadloos oplaadbaar. Daarom wordt Apple er regelmatig van beschuldigd deze technologie te negeren.

Maar dat klopt niet helemaal, want de Apple Watch is uitsluitend draadloos op te laden, en bovendien heeft Apple een aantal patenten aangevraagd die betrekking hebben op draadloos opladen van allerlei verschillende apparaten waaronder zelfs Macs.

Maar als de Apple Watch wel draadloos oplaadbaar is, waarom is het dan specifiek de iPhone waarmee dat niet kan?

De Apple Watch heeft een keramische achterzijde die draadloos opladen mogelijk maakt, terwijl de iPhone sinds de lancering van de iPhone 5 in 2012 een achterzijde heeft die uit aluminium vervaardigd is. Draadloos opladen door materialen die niet van metaal zijn gaat al vele jaren prima, maar aluminium is daarvoor uiterst ongeschikt.

Natuurlijk zou het mogelijk zijn om andere materialen in de achterzijde van de volgende generatie iPhones te verwerken om draadloos opladen mogelijk te maken. Maar misschien hoeft dat niet eens. Qualcomm is er namelijk onlangs in geslaagd om een technologie te ontwikkelen waarmee draadloos opladen door metalen behuizingen heen mogelijk is, maar dat kwam te laat voor de nieuwste generatie iPhones.

Dit wil niet zeggen dat de volgende generatie wel draadloos oplaadbaar zal zijn, maar de technologie is er nu in ieder geval, zodat het mooie aluminium design niet aangepast zou hoeven te worden.

0 Reactie(s) op: Waarom is de iPhone niet draadloos oplaadbaar?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.