Verkoop iPhone blijft groeien

Door: Niels van der Helm Niels van der Helm | 23 juli 2015 06:29

iPhone

De iPhone is nog steeds razend populair. Zo blijkt uit de kwartaalcijfers van Apple. De smartphone werd de afgelopen drie maanden 47,5 miljoen keer verkocht. Wel is dit aanzienlijk lager dan de door analisten voorspelde 60 miljoen verkochte units.

Hierdoor blijft de smartphone nog steeds het best verkochte product van Apple. De iPhone zorgt voor meer dan de helft van de omzet. De iPhone ging 35 procent vaker over de toonbank dan in het tweede kwartaal van 2014.

Inwisselprogramma

Er wordt aangenomen dat dit mede komt door het inwisselprogramma dat Apple heeft ingevoerd voor Android- en Blackberry-toestellen in. Dit is echter niet bevestigd door Apple CEO Tim Cook.

Mensen die hun oude Android- of Blackberry-toestel inleveren krijgen bij aankoop van een iPhone korting op de iPhone. Het is echter wel zo dat dit niet voor alle toestellen geldt. Apple heeft een lijst gemaakt van Android- en Blackberry-toestellen die in aanmerking komen voor de korting.

In Nederland is dit sinds april ook mogelijk. Dit geldt echter alleen voor de officiële Applewinkels in Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Eerder kon dit al in de Verenigde Staten en een aantal andere landen.

0 Reactie(s) op: Verkoop iPhone blijft groeien

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.