Ontgrendel je iPhone met iOS 10 zoals in iOS 9

Door: Martin Gijzemijter | 08 november 2016 07:13

How To

We zijn redelijk enthousiast over iOS 10, maar niet alles is feest. Zo is het behoorlijk wennen dat het niet langer meer mogelijk is om je iPhone te unlocken door een vinger op de sensor te leggen. Je moet nu op de knop drukken. Dat is gelukkig eenvoudig te verhelpen.

De reden dat Apple in iOS 10 heeft gekozen voor deze wijziging is een praktische. De vingerafdruksensor werkt zo ongelooflijk goed en snel dat het vergrendelscherm vrijwel direct verdwijnt zodra je een vinger op de sensor legt. Dat is fijn, maar niet voor Apple, want het bedrijf wil je de mogelijkheid geven om de nieuwe Vandaag-widgets te tonen zonder je iPhone te hoeven ontgrendelen. Lees ook: 6 onmisbare tips voor de Berichten-app in iOS 10.

Ontgrendeling herstellen

Op zich een hele logische beslissing, alleen er zijn veel mensen, waaronder wij, die simpelweg niet aan deze nieuwe methode kunnen (of willen) wennen. Gelukkig is er een manier om het ontgrendelen van je iPhone te veranderen zodat alles weer bij het oude is. Ga hiervoor naar Instellingen en druk op Algemeen / Toegankelijkheid. Vervolgens zoek je naar de optie Thuisknop (ongeveer in het midden).

Wanneer je hierop drukt zie je onderin de optie Plaats vinger om te openen. Zet deze schakelaar op Aan, en voortaan ontgrendel je je iPhone weer precies zoals je dat deed voordat iOS 10 je dwong om het anders te doen.

0 Reactie(s) op: Ontgrendel je iPhone met iOS 10 zoals in iOS 9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.