4 tips voor als WhatsApp niet werkt

Door: chwhynny-overbeeke | 04 augustus 2017 10:31

How To

Het kan gebeuren dat je WhatsApp niet aan de praat krijgt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld problemen met je internetverbinding, een probleem met de app, of een probleem met die WhatsApp dienst zelf. Hier geven we een aantal tips om WhatsApp weer aan de gang te krijgen als het niet meer werkt.

WhatsApp down?

Als je geen verbinding met WhatsApp kunt krijgen, kun je geen berichten verzenden of ontvangen. Het kan zijn dat WhatsApp zelf down is. Dit kun je controleren op deze website. Is er geen probleem met de dienst zelf, dan zijn er een aantal andere dingen die je kunt checken.

Internetverbinding controleren

Als je een hele slechte (of helemaal geen) internetverbinding hebt, via mobiele data of wifi, zal WhatsApp zijn verbinding met de servers verliezen, waardoor je geen berichten kunt sturen of ontvangen.

Als je gebruikmaakt van wifi, controleer dan of deze verbinding ook daadwerkelijk internettoegang biedt. Je kunt je wifiverbinding verbreken en opnieuw verbinding maken om te kijken of dit helpt. Maak desnoods verbinding met een ander netwerk, mocht er eentje beschikbaar zijn.

Als je gebruikmaakt van mobiele data, controleer dan of deze functie niet per ongeluk is uitgeschakeld. Controleer ook in de instellingen van WhatsApp zelf en die van je telefoon of WhatsApp wel toestemming heeft om gebruik te maken van mobiele data. Als je een slecht signaal hebt, kan dit ook betekenen dat je dataverbinding niet goed genoeg is om WhatsApp te kunnen gebruiken.

Kijk ook even of je niet toevallig je datalimiet overschreden hebt. Als dat het geval is, zullen apps (waaronder WhatsApp) geen gebruik meer kunnen maken van je mobiele data.

Updaten

Soms wil WhatsApp niet (goed) werken als je een bepaalde update niet hebt. Zorg dat zowel je besturingssysteem als WhatsApp zelf geüpdatet zijn. Dit is vooral belangrijk als je WhatsApp draait op een tablet of ander Android-apparaat waarvoor WhatsApp niet beschikbaar is in de Google Play Store.

Als je een Android-telefoon hebt, kun je in Google Play checken of er updates beschikbaar zijn voor WhatsApp. Druk in Google Play links bovenaan het scherm op het hamburgermenu en kies Mijn apps. Ga naar het tabblad Geïnstalleerd om naar beschikbare updates te zoeken.

Heb je een iPhone, ga dan naar de App Store en druk op het Updates-icoon rechts onderaan het scherm. Controleer ook meteen of er updates zijn voor iOS zelf, aangezien WhatsApp aanraadt om de app op de nieuwste versie van iOS te draaien.

Opnieuw installeren

Krijg je WhatsApp echt helemaal niet meer aan de praat? Dan kun je de app het beste van je apparaat verwijderen en opnieuw installeren. Als je je WhatsApp-berichten wilt bewaren, zul je ze eerst moeten back-uppen.

Als je gebruikmaakt van Google Drive, dan is dit de eenvoudigste manier om een back-up van WhatsApp te maken. Ga naar Instellingen > Chats en kies Chat back-up. Maak hier een back-up aan, zodat de meeste recente berichten meteen worden meegenomen. Kies Back-up maken naar Google Drive en geef aan naar welk Google Drive account je de back-up wilt uploaden.

0 Reactie(s) op: 4 tips voor als WhatsApp niet werkt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.