Teufel Bamster XS - Klein maar fijn

Door: Lub Snoek | 21 maart 2016 07:15

Review

Zoals de naam al zegt, is de Bamster XS de kleinste speaker van Teufel. Hij is ontworpen om mee te nemen in je broekzak. Wij namen de kleine krachtpatser mee om de nieuwe speaker uitvoerig te testen.

Teufel Bamster XS

Prijs €79,99

Materiaal ABS en aluminium

Aansluitingen Minijack ingang 3,5 mm / Bluetooth

Versterker technologie Class D

Versterkervermogen 3 Watt

Spanning 5 Volt

Standby-functie Ja

Type batterij 3,7 1300 mAh

Batterijduur 14 uur

Duur opladen batterij Max 2 uur

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Mooi design
  • Bluetooth bereik
  • Voelt stevig
  • Minpunten
  • Knoppen beetje los
  • Niet voor grote ruimtes[/plusmin]

Mooi verpakt met veel extra's

De laatste jaren verschijnen er steeds meer kleine speakers op de markt en door de bomen zie je bijna het bos niet meer. Gelukkig is er daardoor wel keuze genoeg en wie op zoek is naar een kleine en vooral mooie speaker komt met de Bamster XS zeker niet bedrogen uit. Lees ook: Luister muziek onder de douche met deze waterproof speaker.

Na het openen van de enigszins premium verpakking valt ons gelijk op dat het formaat van de Bamster XS ideaal is de reizende audiofanaat. De kleine speaker wordt geleverd met allerlei extra's die slim in de verpakking zijn verstopt en nogmaals bevestigen dat de Bamster XS vooral bedoeld is voor onderweg. Naast een vilten tasje om de speaker te beschermen tegen krassen worden we verwend met een standaard usb-kabel, 3,5mm mini-jack stereokabel, siliconen antislip-matje en zelfs een karabijnhaak die aan het vilten tasje kan worden bevestigd.

De Bamster XS komt met veel extra's.

Klein design

De Bamster XS is stijlvol ontworpen en op het eerste gezicht lijkt het een stevig apparaat. Links op het apparaat vinden we de aan- en uitknop, de mini-USB ingang om de Bamster op te laden en een AUX-ingang om audio af te spelen zonder daarbij Bluetooth te gebruiken. Bovenop vinden we een ronde knop met aan de zijkanten de volumebediening. De knop wordt gesierd met het logo van Teufel en als we de knop 5 seconden inhouden kunnen we wisselen tussen afspelen via AUX of bluetooth. Een enkele druk op de knop pauzeert het afspelen van audio. Ondanks dat de knoppen goed werken, voelen ze wel een beetje los aan. Doordat de audio-knoppen één geheel zijn en de ene kant dus omhoog komt als je de andere kant indrukt, voelen de knoppen helaas een beetje goedkoop aan.

De Bamster XS is één van de mooiere kleine speakers die we hebben gezien en het gewicht belooft al veel goeds als het op geluid aankomt. Doordat de boven- en onderkant van de Bamster bol is, kan het antislip-matje gebruikt worden om de speaker stevig op een (scheef) oppervlak te plaatsen zonder dat de bas doortrilt op gevoelige oppervlakken.

Veel geluid op grote afstand

De speaker is uitgerust met Bluetooth en volgens de website van Teufel kan de Bamster moeiteloos tot 10 meter draadloos muziek afspelen. Dit hebben we getest en tot onze grote vreugd deed de Bamster het zelfs moeiteloos bij een afstand van 12 meter. Over de accu hebben we evenmin te klagen: de speaker gaat makkelijk 14 uur mee op één lading als het volume ongeveer halverwege staat en binnen 2 uur is de speaker weer volledig opgeladen.

De Bamster XS heeft genoeg geluid in huis voor kleinere ruimtes.

De Bamster XS is in staat om ongelofelijk veel geluid te maken. Ondanks zijn kleine formaat heeft de speaker een helder en hoog geluid en kunnen we zelfs genieten van wat lage tonen door de geïntegreerde Class-D-versterker. In tegenstelling tot veel andere kleinere speakers gaat de kwaliteit van het geluid niet eens zover achteruit als we de Bamster volledig opendraaien. Ik moet hier wel bij zeggen dat ik de Bamster niet echt geschikt vind om grotere kamers van een vol geluid te voorzien, al kan dat zelden met speakers van het formaat van de Bamster XS. Persoonlijk vind ik Teufels nieuwe speaker echter wel heel goed om te dienen als speaker voor achtergrondgeluid als je gezellig buiten aan tafel of op het strand zit met wat vrienden of familie.

Conclusie

Teufel richt zich met de Bamster XS op de reizende audiofanaat en is erin geslaagd om de balans te vinden tussen mobiliteit en audiokwaliteit. Door het compacte formaat is de Bamster makkelijk mee te nemen en dankzij de vele extra's heb je meer dan genoeg aansluitmogelijkheden en kun je de speaker vervoeren zonder dat deze krassen oploopt. De Bamster XS is, op de volumeknoppen na, een robuuste speaker die goed tegen een stootje kan. Ben je vaak buiten en wil je een speaker met goed geluid die in je broekzak past, dan is de Bamster XS zeker het overwegen waard.

0 Reactie(s) op: Teufel Bamster XS - Klein maar fijn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.