Telefoongesprekken opnemen met je iPhone

Door: Martin Gijzemijter | 20 februari 2018 10:54

iPhone X
How To

Het is je ongetwijfeld wel eens overkomen: een bedrijf doet je een toezegging, maar puntje bij paaltje wordt de belofte niet nagekomen. Sterker nog: er wordt ontkend dat de belofte ooit is gedaan. Op dat soort momenten zou je willen dat je het betreffende telefoongesprek had opgenomen. Goed nieuws: telefoongesprekken opnemen is best eenvoudig met je iPhone.

Stap 1: TapeACall downloaden

De App Store staat vol met apps waarmee je gesprekken kunt opnemen, en ze werken vrijwel allemaal op dezelfde manier: namelijk door gebruik te maken van de conference call-functie in iOS. Aan deze apps zitten altijd kosten verbonden. Het verschilt per app hoe hoog die kosten zijn. Met TapeACall kun je voor vier euro per maand een onbeperkt aantal gesprekken opnemen, zowel telefoontjes die je ontvangt als gesprekken die je zelf initieert. De meeste andere apps rekenen een bedrag per minuut en dat kan snel in de papieren lopen.

Stap 2: Uitgaande gesprekken

Om TapeACall te kunnen gebruiken heb je het abonnement nodig, maar dat mag je zeven dagen gratis uitproberen. Je dient na verificatie van je telefoonnummer via een sms een lokaal toegangsnummer te kiezen. Dit is het nummer dat gebruikt wordt om het gesprek vast te leggen. Om een gesprek op te nemen, start je de app en druk je op de grote rode opnameknop. Het lokale toegangsnummer wordt vervolgens gebeld, en na een paar seconden wordt het plusteken actief. Druk hierop om een contactpersoon toe te voegen (oftewel, de persoon die je wilt bellen). Zodra je dit hebt gedaan, wordt de knop Voeg samen na een paar seconden actief. Druk hierop om het gesprek samen te voegen. Vanaf nu wordt het gesprek opgenomen.

Uitgaande gesprekken neem je op door het gesprek te starten via de app.

Stap 3: Binnenkomende gesprekken

Maar hoe zit dat dan met gesprekken die je ontvangt, want in dat geval kun je niet eerst even de app TapeACall openen. Dat klopt, maar stiekem heb je voor het samenvoegen van gesprekken de app niet nodig. Er wordt namelijk een contactpersoon toegevoegd aan je adresboek, genaamd TapeACall. Wanneer je een gesprek ontvangt, druk je simpelweg weer op het plusteken, en ditmaal voeg je TapeACall toe aan het gesprek. Daarna tik je wederom op Voeg samen. Vanaf dat moment wordt ook dit gesprek opgenomen. Om gesprekken die je hebt opgenomen te beluisteren, druk je op de knop met het symbool Afspelen in de app.

0 Reactie(s) op: Telefoongesprekken opnemen met je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.