Schoon je iPhone- en iCloud-foto's op met Gallery Doctor

Door: Chwhynny Overbeeke | 01 september 2015 11:03

iPhone

Staat je camerarol vol met wazige, slechte of saaie foto's? Misschien is Gallery Doctor wel de oplossing.

Gallery Doctor was al vanaf februari dit jaar gratis beschikbaar voor Android (om advertenties te verwijderen en extra functies te gebruiken moet je betalen), maar nu is er ook een iOS-versie (€2,99). Lees ook: Hoe verwijder je alle foto's van je iPhone en iPad?

Foto's verwijderen

Gallery Doctor is een app die je camerarol en iCloud scant en je foto's beoordeelt op hun belichting, scherpte, algehele kwaliteit en overeenkomst met andere foto's in je camerarol. De app slaat je foto's niet op en deelt ze niet met anderen, dus je kunt onbezorgd je persoonlijke foto's laten scannen.

Vervolgens geeft Gallery Doctor aan hoeveel slechte, soortgelijke en dubieuze foto's er gevonden zijn door ze in de volgende categorieën onder te verdelen: Bad Photos, Similar Photos en For Review.

Overeenkomsten

Voor elk van deze drie categorieën kun je op Review drukken om individuele foto's te verwijderen of alles in één klap weg te gooien. Als je een foto weg wilt gooien, hoef je alleen maar naar links te swipen. Wil je hem bewaren, swipe dan naar rechts.

Je maakt waarschijnlijk regelmatig meerdere foto's van hetzelfde tafereel of object om ervoor te zorgen dat er in ieder geval één acceptabel kiekje tussen zit. In de categorie Similar Photos staan alle foto's die sterk overeenkomen met andere foto's in je camerarol bij elkaar. Je kunt hierdoor snel en op eenvoudige wijze de beste foto uit de reeks uitkiezen.

Ruimte op je iPhone

In de categorie For Review kun je Gallery Doctor door te swipen vertellen welke foto's goed zijn en welke slecht. Hierdoor kan de app leren welke foto's je goed of slecht vindt. Als gevolg kan Gallery Doctor na verloop van tijd beter inschatten welke foto's je waarschijnlijk weg zult willen gooien, zodat de app nog nuttiger wordt.

De app bespaart je tijd door suggesties te bieden, zodat je zelf niet je hele camerarol hoeft door te spitten, op zoek naar foto's die je weg kunt gooien. Bovendien kun je hierdoor flink wat ruimte vrijmaken op zowel je iPhone als je iCloud-account.

0 Reactie(s) op: Schoon je iPhone- en iCloud-foto's op met Gallery Doctor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.