Op weg met Here WeGo

Door: Richard Veenstra | 14 augustus 2017 11:08

How To

Standaard staat de kaarten-app van Apple op je iPhone, maar de kans is groot dat je Google Maps gebruikt om plekken te zoeken en routes te plannen. Here WeGo werd ooit door Nokia ontwikkeld, maar is inmiddels in handen van een groep autofabrikanten: Audi, BMW en Mercedes om precies te zijn. We gaan op stap met de app.

Miljarden-business

Misschien heb je nog nooit van moederbedrijf Here gehoord, maar het bedrijf telt inmiddels 6500 werknemers. Het bedrijf is ontstaan uit kaartenmaker Navteq en werd gekocht door Nokia. Het hele bedrijf werd in 2015 door het autoconsortium voor maar liefst 2,8 miljard euro overgenomen.

Het lijkt dan ook duidelijk dat Here een grote speler gaat worden in de navigatiemarkt voor auto’s. Sinds 2009 hebben bepaalde auto’s al kaarten van Here in hun navigatiesystemen, maar de eerste auto’s die volledige turn-by-turn navigatie van Here hebben, zijn de laatste Jaguar-modellen.

Here wil de concurrentie met Google en Apple aangaan.

Navigatie voor de auto

Je kunt je adresboek in Here integreren.

Here kun je natuurlijk vanuit je browser bekijken, maar de app is ook voor je iPhone te gebruiken. Tik op Waarheen? en zoek naar de plek waar je heen wilt. De eerste keer dat je de app opent, zie je hier ook de mogelijkheid om naar je contactpersonen te navigeren door hun naam in te typen. Tik hiervoor op Ja, doen en geef Here WeGo toestemming om toegang tot je contacten te krijgen.

Geef nu gewoon de naam in van je contactpersoon en tik op de naam. Om de navigatie te starten, tik je op Routebeschrijving ophalen. Uiteraard moet je dan wel het adres van je contactpersoon in je adresboek hebben opgegeven.

Routeopties

De app berekent nu de beste optie en houdt rekening met actuele verkeersinformatie. Een vertraging wordt in geel aangegeven. Je ziet meteen hoe lang de reis gaat duren, via welke wegen je moet rijden en hoe laat je aan gaat komen.

Eronder worden nog eventuele andere routeopties gegeven, je ziet bijvoorbeeld een trein-optie of een optie om met de fiets of lopend naar je bestemming te komen. Wil je meer opties zien, dan tik je op één van de vervoersmiddelen bovenin. 

Here zoekt de beste opties voor je.

Opties selecteren

Welke vervoersopties wil je zien in de resultaten?

Standaard staat er boven de resultaten Alle opties inbegrepen. Tik op het tandwieltje om dit te wijzigen. Nu kun je per vervoersmiddel opties selecteren. Bij Rijden zet je bijvoorbeeld Veerboten uit en onder Transit kun je ervoor kiezen om Bussen en Kabelspoorwegen uit te zetten.

Je kunt ook gehele opties uitzetten door de schuif achter Rijden, Transit, Lopen, Fiets, Taxi & ritdelen en Autodelen uit te zetten. Vergeet niet op Klaar te tikken als je de juiste opties hebt geselecteerd.

Navigeren

Tik op een route en je ziet deze op de kaart weergegeven worden. De alternatieve routes worden in lichtblauw getoond. Tik erop om deze te selecteren. Zodra je op Starten tikt, wordt de navigatie gestart. De navigatie is erg duidelijk en geeft te allen tijde aan hoe hard je mag rijden, iets wat je wellicht van je TomTom gewend bent.

Wil je tijdens het rijden iets veranderen of de eindlocatie wijzigen, tik dan op het donkerblauwe veld onderin. Kies voor Instellingen en kies bijvoorbeeld de taal van de navigator door op Stemopties te tikken. Als Nederlands niet standaard is geïnstalleerd, tik dan onderin op Meer downloaden en kies voor Nederlands (Vrouw) of Nederlands (Man). Deze opties hebben echter geen gesproken straatnamen, dit heeft de Engelse optie wel.

De navigatie doet denken aan je TomTom.
Geef aan welke opties je wilt zien tijdens de navigatie.

Binnenkort lees je in het tweede deel meer over de functies van Here WeGo.

0 Reactie(s) op: Op weg met Here WeGo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.