Nutshell: het grijze gebied tussen foto en video

Door: Daan Doedens | 11 februari 2015 12:04

Nieuws

Soms is het te veel moeite om een filmpje te maken, maar vertelt een foto net niet het hele verhaal. Dan zijn er diensten als Vine of kun je een GIF-bestandje maken, maar Prezi, de maker van de gelijknamige presentatiesoftware, heeft een beter idee.

De gloednieuwe app heet Nutshell en hangt precies tussen foto en video in. Als je de app opent, vraagt hij je drie foto's te maken. Die foto's worden opgeslagen, maar uiteindelijk worden niet alleen de foto's getoond, maar ook de weg die je camera heeft afgelegd tussen het maken van de foto's. Lees ook: Creatieve presentaties met Prezi.

Zo krijg je een filmisch effect, met een normale weergave van het 'saaie' gedeelte tussen de foto's en een pauzemoment als de foto's worden getoond. Bij de foto's kun je daarnaast nog tekst en een heel scala aan tekeningetjes toevoegen, om uit te leggen wat er op de foto gebeurt of gewoon een leuk effect te maken. Als je klaar bent, kun je je creatie delen, voorlopig alleen via Facebook en Google+.

Nutshell (vanaf nu gratis te downloaden voor de iPhone en iPad) is vooral een leuke app om verjaardagen, stedentripjes en bijvoorbeeld een museumbezoek vast te leggen. Zo heb je geen droge video en ook geen statische foto, maar iets precies er tussenin.

Dit filmpje laat goed zien hoe Nutshell precies werkt.

1 Reactie(s) op: Nutshell: het grijze gebied tussen foto en video

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 februari 2015 14:44 Anoniem
    Ziet er handig uit. Hopelijk dat die dan ook uitkomt voor android en windows, … .
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.