3 nog niet besproken features van iOS 9

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 13 juni 2015 10:12

iPhone

Afgelopen maandag werd iOS 9 officieel gepresenteerd, maar er zijn nog veel features onbesproken gebleven. We lichten er drie handige features voor jullie uit.

Tijdens de keynote van afgelopen maandag werden er al veel nieuwe features besproken van iOS 9. Zo worden de Apple-devices pro-actief, kunnen we straks multitasken met de iPad en krijgen we een News-app. Er zijn echter nog meer functies die Apple afgelopen maandag niet kon bespreken. Nu de ontwikkelaarsversie van iOS 9 uit is zien we steeds meer nieuwe features langskomen. We hebben er drie handige features voor jullie uitgepikt. Lees ook: Apple maakt iOS 9 slimmer en pro-actief.

Adblockers in Safari

In Safari worden extensies beschikbaar die adblockers toestaan, zo valt in de ontwikkelaarshandleiding van Apple te lezen. Het wordt voor ontwikkelaars mogelijk om extensies te maken die content blokkeren in Safari. Die kunnen er voor zorgen dat bijvoorbeeld cookies, afbeeldingen, pop-ups en advertenties tegen worden gehouden in Safari op de Apple-devices. De adblockers waren voor OS X al langer beschikbaar, maar vanaf iOS 9 is dat dus ook mogelijk op de iPhone en iPad.

Apple-device voorspelt waar je gaat tikken

Apple heeft ook Touch Prediction toegevoegd aan iOS 9. Hierdoor kan je iPhone of iPad alvast vooruit rekenen voor je volgende actie, waardoor je device sneller kan reageren. De snelheidsverbetering werd opgemerkt door Google-medewerker Adam Debreceni die dat deelt via Twitter. iOS 9 kan volgens de Google-medewerker berekenen op welke coördinaten je het scherm gaat aanraken. Als op die plek een knop zit kan je device alvast de actie laden die bij de knop hoort en die sneller opstarten. De functie zou ook gunstig zijn voor de styluspen die waarschijnlijk wordt ingevoerd bij de iPad Pro.

Kaarten-app wordt ook pro-actief

De Apple-devices worden met iOS 9 pro-actief en ook de kaarten-app wordt pro-actiever. Een lezer van AppleInsider ontdekte dat de app automobilisten gaat waarschuwen voor afzettingen en wegwerkzaamheden. De kaarten-app nam de verkeersinformatie al mee bij het berekenen van de route maar gaat nu ook waarschuwen tijdens het rijden, en stelt eventueel ook een alternatieve route voor. AppleInsider meldt dat de app via Siri en een gele banner in beeld waarschuwde voor verkeersdrukte en wegwerkzaamheden. De app stelde ook voor om een afslag te nemen om de drukte te omzeilen.

De code van iOS verklapt ook dat toekomstige iPhones wellicht een betere frontcamera krijgen. Misschien zien we die al op de 6s en 6s plus die in augustus gepresenteerd worden.

0 Reactie(s) op: 3 nog niet besproken features van iOS 9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.