Nieuwe iPhone krijgt augmented reality

Door: Lub Snoek | 20 maart 2017 16:32

Nieuws

Vorig jaar liet Tim Cook al doorschemeren dat hij een toekomst voor zich zag "waar we iedere dag gebruikmaken van AR". Het begint erop te lijken dat die toekomst werkelijkheid wordt met de komst van de iPhone 8.

Dat blijkt uit een anonieme bron van Bloomberg. Volgens de bron heeft Apple een team aangesteld om augmented reality in de nieuwe iPhone te verwerken. Het team bestaat uit expert die ook aan de Oculus Rift en HoloLens hebben gewerkt. Lees ook: Bijna 200.000 apps onbruikbaar na iOS-update.

Snapchat

Augmented reality is niet nieuw. Google experimenteerde er als één van de eerste mee met de Google Glass. Met de komst van Pokémon Go werd augmented reality voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld. De camera scande de omgeving en op je smartphone kon je de Pokémon zien die in je omgeving werd geprojecteerd.

Het sociale medium Snapchat gebruikt een soortgelijke techniek. Gebruikers kunnen filters selecteren waar ze virtuele stickers en effecten kunnen toepassen op gezichten en voorwerpen die ze zien via de camera. En vergeet die actie van de Albert Heijn niet met de dino's!

Bril

Hoewel de populariteit van Pokémon Go sterk is afgenomen, is Snapchat nog steeds een snel groeiend sociaal platform dat vooral veel gebruikt wordt door jongeren. Apple wil op deze trend inspelen door augmented reality te verwerken in hun nieuwste iPhone.Gebruikers zouden met behulp van de bril allerlei content in de echte wereld kunnen projecteren. Denk hierbij aan foto's en video's maar ook kaarten.

Met de ontwikkeling van meerdere AR-brillen die gebruikers aan hun iPhone kunnen koppelen wil Apple meeliften met het succes van augmented reality. Het ontwerpen van een eigen bril zou gebruikers ook nog een reden geven om in het ecosysteem van Apple te blijven, aangezien Samsung al langer experimenteert met GearVR.

Apps

Vandaag de dag is augmented reality nog altijd het 'kleine broertje' van virtual reality, waar de gebruiker volledig opgaat in de ervaring die zich in de bril afspeelt. Het succes van het AR-project van Apple zal dus voornamelijk afhangen van de apps waar de bril mee kan samenwerken.

Het projecteren van 3D-modellen in de echte wereld kost ook veel batterij, waardoor een sterkere batterij een nog belangrijkere factor wordt voor de nieuwste iPhone.

0 Reactie(s) op: Nieuwe iPhone krijgt augmented reality

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.