iPhone populairste camera op Flickr

Door: Jeroen Boer | 08 december 2016 09:57

iPhone

Het jaar is bijna om, dus de hoogste tijd voor lijstjes. Fotodienst Flickr maakt alvast de balans op en komt tot de conclusie dat Apples iPhones de populairste camera’s zijn onder de Flickr-gebruikers.

Flickr heeft de balans voor 2016 opgemaakt en een analyse gemaakt van de camera’s waarmee gebruikers hun foto’s maken. Apples iPhone blijkt de populairste camera te zijn, maar liefst 47 procent van de gebruikers fotografeert met een iPhone. Apple is zelfs zo populair dat acht van de tien populairste ‘camera-modellen’ een iPhone was. De iPhone 6, 5s en 6s vormen de top drie van populairste camera’s op Flickr. Het enige andere cameramerk in de top tien was Canon met de Canon 5D Mark III en de 5D Mark II. Canon is met een aandeel van 24 procent dan ook het tweede merk na Apple gevolgd door Nikon met 18 procent. Lees ook:De 4 leukste gratis foto-apps voor kinderen

Smartphone populair

Het gaat overigens niet alleen goed met Apple, ook smartphones in het algemeen doen het goed. Zo zijn 48 procent van de foto’s die in 2016 op Flickr zijn gezet gemaakt met een smartphone. Vorig jaar was dat percentage nog 39 procent. De spiegelreflexcamera is met 25 procent tweede, een daling ten opzichte van vorig jaar toen het aandeel van spiegelreflex nog 31 procent was. De compactcamera heeft een aandeel van 21 procent. Opvallend is dat spiegelloze camera’s met verwisselbare lenzen (ook wel systeemcamera’s) slechts een aandeel hebben van 3 procent.

Bron: Flickr

0 Reactie(s) op: iPhone populairste camera op Flickr

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.