Zo weet je of je nummer geblokkeerd is op iOS

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 27 juni 2017 09:41

iPhone
How To

Sinds iOS 7 is het mogelijk om telefoonnummers te blokkeren op je iPhone. Dat is natuurlijk fantastisch als je het nodig hebt, maar minder leuk als het jou overkomt (tenzij je het dik verdiend hebt natuurlijk). Maar hoe kom je er eigenlijk achter of iemand je nummer geblokkeerd heeft?

In het kader van transparantie zou het fijn zijn als je gewoon melding kreeg van het feit dat je geblokkeerd bent, immers, anders bestaat er een kans dat iemand blijft bellen omdat hij / zij denkt dat de andere kant gewoon niet opneemt. Een dergelijke notificatie is er niet, maar er zijn aanwijzingen die verklappen dat je geblokkeerd bent.

Hoe vaak gaat hij over?

Wanneer iemand niet opneemt, dan gaat de telefoon een paar keer over en schakelt daarna over op voicemail. Wanneer iemand je wegdrukt gaat de telefoon een stuk minder over. Ben je echter geblokkeerd, dan zal de telefoon slechts één keer overgaan en daarna doorschakelen naar voicemail. De persoon die je belt krijgt hiervan overigens geen enkele notificatie (niet van het gesprek en niet van het voicemailbericht). Dat is natuurlijk geen bewijs, wanneer een toestel geen bereik heeft gaat het ook maar één keer over. Als je het echt zeker wilt weten, bel dan eerst met je eigen nummer, en daarna met een ander nummer. Gebeurt hetzelfde met het tweede nummer, dan is er niets aan de hand, maar gaat de telefoon bij het tweede nummer langer over, dan weet je dat er iets aan de hand is. Overigens: gedraag je niet als een stalker, het uitproberen met een ander nummer is al op het randje, maar we begrijpen dat je duidelijkheid wilt.

iMessage

Een extra methode om te controleren of je geblokkeerd bent is iMessage. Het is niet zo dat als je een bericht stuurt vanaf een geblokkeerd nummer dat het bericht niet wordt bezorgd. Je krijgt gewoon een melding dat het bericht afgeleverd is. Maar stuur je het bericht naar iemand die leesnotificatie aan heeft staan en voorheen kregen je berichten de status gelezen en nu niet meer, dan is dat een tweede signaal dat er iets niet in de haak is. Deze methode is overigens alleen handig als aanvullende methode, want het kan natuurlijk zijn dat iemand z’n leesnotificatie ineens heeft uitgezet. Maar als dit plotseling is én de telefoon gaat maar één keer over, én je had al het vermoeden dat je geblokkeerd was, dan is het waarschijnlijk tijd om los te laten.

0 Reactie(s) op: Zo weet je of je nummer geblokkeerd is op iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.