Hoe reset je een iPhone 7 (Plus)?

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 09 januari 2017 12:15

iPhone 7 Thuisknop
How To

Dat Apple niet bang is om te vernieuwen, daar twijfelt geen mens aan (het is de beweegreden die soms wat dubieus is). Zo moest de koptelefoonaansluiting het veld ruimen voor de iPhone 7, maar dat is niet de enige heftige wijziging. Het valt namelijk niet direct op, maar de Thuisknop is geen fysieke knop meer. Daar kleeft een groot nadeel aan: je iPhone 7 resetten lukt niet meer.

Op zich is het verdwijnen van de fysieke Thuisknop helemaal niet zo’n ramp. Want ook al kunnen we maar moeilijk wennen aan het feit dat de knop niet meer ‘klikt’ wanneer de iPhone is uitgeschakeld, het feit dat er een mechanisch onderdeel minder is, is goed nieuws, omdat mechanische onderdelen toch vaak het eerst sneuvelen.

Het nadeel is echter dat mechanische onderdelen gebruikt worden om functies te activeren die nodig zijn als de software op de iPhone niet meer functioneert. Resetten is daar een onderdeel van. Nu de Thuisknop geen fysieke knop meer is, kun je hem niet meer gebruiken om je iPhone te resetten (immers, als de software hangt, kun je dan ook je iPhone niet meer resetten en dat zou een ramp zijn).

Je iPhone 7 (Plus) resetten

Kun je je iPhone 7 dan nu helemaal niet meer resetten? Gelukkig wel, Apple heeft alleen een andere knop toegewezen aan deze functie. Wanneer je nu je iPhone wilt resetten, houd je de vergrendelknop ingedrukt (zoals altijd) en daarnaast de knop waarmee je het geluid op je iPhone zachter zet (Volume omlaag).

Houd deze combinatie (zoals je gewend bent) vijf seconden in, en je iPhone zal herstarten. Het is natuurlijk raar en (niet gebruikelijk voor Apple) dat er twee verschillende manieren zijn om je iOS-apparaten te moeten resetten, en dat voedt dan ook ons vermoeden dat binnen nu en een jaar, alle Thuisknoppen op de iOS-apparaten zullen zijn vervangen.

0 Reactie(s) op: Hoe reset je een iPhone 7 (Plus)?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.