Alle geruchten over de iPhone 7

Door: david-price | 04 mei 2015 09:09

iPhone

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Wanneer komt de iPhone 7 uit en wat voor nieuwe functies en veranderingen in het ontwerp van de volgende iPhone kunnen we verwachten? Hier bespreken we alle geruchten over de releasedatum, aanwijzingen over nieuwe functies en tonen we een aantal prachtige nieuwe conceptafbeeldingen van de iPhone 7.

Hier is alles wat we weten (of kunnen raden) over Apple's iPhone 7. We zullen in 2015 ongetwijfeld een nieuwe generatie iPhone zien verschijnen. Maar zal hij überhaupt de iPhone 7 worden genoemd - zou het niet de iPhone 6s moeten zijn? Lees ook: iPhone 6 - Is de beste iPhone ook de beste smartphone?

Het apparaat is nu al een hot topic, ook al zijn de iPhone 6 en iPhone 6 Plus pas een halfjaar geleden verschenen. Misschien ben je wel verrast door de enorme speculaties die er nu al zijn rondom de iPhone 7.

Geruchten: Wat is de iPhone 7?

Mijn excuses als dat voor de hand liggend lijkt, maar het is niet zo'n simpele vraag als het lijkt. De iPhone 7 is niet de zevende iPhone (de iPhone 6 en 6 Plus waren de negende en tiende, dus de nummering klopt allang niet meer), maar voor de handigheid is dat de naam die we hier gebruiken voor Apple's volgende iPhone-release met een groot scherm (phablet-formaat).

Momenteel verkoopt Apple iPhones in drie formaten: met een scherm van 4 inch (de iPhone 5c en iPhone 5s), met een scherm van 4.7 inch (de iPhone 6) en met een scherm van 5.5 inch (de iPhone 6 Plus). We gaan ervan uit dat Apple tenminste één nieuw model in alle drie de formaten zal maken, en vooralsnog kiezen we ervoor om deze theoretische apparaten de iPhone 6c, iPhone 6s en iPhone 7 te noemen.

(Een anonieme bron in Apple's productieketen beweerde onlangs echter dat het bedrijf momenteel geen plannen heeft voor het maken van een nieuwe iPhone met een scherm van 4 inch. Wij zijn hier niet zeker over, en het zou volgens ons een vergissing van Apple zijn).

Geruchten: De naam

Voordat we overgaan op de specificaties en andere technische details, is de naam van de nieuwe iPhone één van de eerste dingen die we willen bespreken. Als Apple aan haar traditionele naamgeving vasthoudt, is het waarschijnlijk dat de iPhone van 2015 de iPhone 6s zal heten in plaats van de iPhone 7. (Deze zou gepaard kunnen gaan met een goedkopere iPhone 6c.)

Maar er wordt al jaren gezegd dat Apple overweegt om de 's' in de naamgeving te laten vallen (net als de recentere 'c'), omdat het de laatste tijd als negatief wordt beschouwd. Het lijkt er namelijk op alsof het niet een geheel nieuw apparaat is, maar eerder een opstapje naar de volgende iPhone.

Natuurlijk weten we pas hoe de volgende iPhone gaat heten wanneer Apple de naam bevestigt.

Een andere optie die aangedragen is door enthousiaste Apple-fans, is dat de iPhone 7 de iPhone Air zal gaan heten, naar het voorbeeld van de MacBook Air- en iPad Air-lijnen. Maar wij vinden dat idee een beetje te ver gaan.

Geruchten: Lanceerdatum

Als Apple zich aan haar tradities vasthoudt, mogen we verwachten dat de iPhone 7 midden september 2015 zal arriveren. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus werden op 9 september 2014 onthuld (en op 19 september uitgebracht); de iPhone 5c en iPhone 5s werden op 10 september 2013 onthuld; de iPhone 5 werd op 12 september 2012 onthuld. Er is een duidelijk patroon te herkennen.

Maar het is mogelijk - en er is veel over gespeculeerd - dat Apple twee keer per jaar nieuwe iPhones zal gaan uitbrengen om bij te blijven met de steeds groeiende en steeds betere concurrentie. Dit zou betekenen dat er in de lente van 2015 een lanceerevenement zal plaatsvinden, gevolgd door een ander evenement in de herfst.

In dat geval zouden we in elke update minder drastische verbeteringen kunnen verwachten: misschien een nieuwe 's'-klasse in de lente, gevolgd door de volledige iPhone 7 in de herfst. Of misschien kiest Apple ervoor om in de ene set aankondigingen haar 4 inch-smartphones te updaten, en in de andere haar grotere telefoons.

Een andere techsite zegt een bron te hebben in de productieketen die dit alles bevestigt - er wordt beweerd dat, hoewel de iPhone 7 tot september moet wachten, de iPhone 6s in de lente gelanceerd zal worden.

Het is een interessante theorie, maar wij denken zelf dat het voor de volgende reeks iPhones een lancering in september gaat worden.

0 Reactie(s) op: Alle geruchten over de iPhone 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.