Feestdagen in- en uitschakelen in de Agenda-app

Door: chwhynny-overbeeke | 06 augustus 2017 14:39

How To

De Agenda-app in iOS bevat een kalender met officiële Nederlandse feestdagen en andere dingen die in Nederland gevierd worden. Als je deze feestdagen niet in je agenda wilt laten weergeven, kun je deze specifieke kalender uitschakelen. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Nederlandse feestdagen

Sommige feestdagen en gebeurtenissen vallen elk jaar op een andere dag. Veel mensen vinden het daarom handig om te kunnen zien wanneer nu precies Moederdag, Vaderdag, Pasen, Sint-Maarten enzovoorts is. Deze kalender geeft tevens het begin van de Ramadan weer, en wanneer de zomer- en wintertijd ingaan.

Standaard is in iOS de Nederlandse feestdagenkalender ingeschakeld in de Agenda-app, en zijn dus alle feestdagen zichtbaar in je agenda. Wil je dit liever niet, dan kun je deze kalender uitschakelen op de meldingen beheren. Je kunt op dezelfde manier overigens ook andere kalenders in- of uitschakelen in de Agenda-app.

Meldingen beheren

Om meldingen te beheren, moet je in de Agenda-app naar Agenda’s gaan en op de i naast Nederlandse feestdagen drukken. Hier kun je wijzigen hoe de Agenda-app met de berichtgeven over de feestdagen omgaat.

Zet de schakelaar bij Activiteitsmeldingen op grijs om geen meldingen meer te krijgen over Nederlandse feestdagen. Ze zijn dan echter nog wel zichtbaar in je agenda.

Kalender uitschakelen

Wil je de kalender liever geheel uitschakelen? Dat kan ook. Open de Agenda-app en druk onderaan het scherm op Agenda’s. Haal het vinkje weg bij Nederlandse feestdagen.

Deze stappen zul je voor elk van je iOS-apparaten moeten herhalen, omdat deze informatie niet gesynchroniseerd wordt.

De feestdagen worden op deze manier verborgen. Ze worden niet definitief uit de app verwijderd. Je kunt ze dus ook zo weer terughalen als je je bedenkt. 

0 Reactie(s) op: Feestdagen in- en uitschakelen in de Agenda-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.