'Dubbele camera in iPhone 7'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 26 juni 2015 15:08

iPhone

Volgens de Taiwanese publicatie Business Weekly krijgt de iPhone 7 een camera met een dubbele lens. De iPhone 6s, die later dit jaar uitkomt, zal het nog zonder dubbele camera moeten doen.

Apple is al een tijd bezig met een camera met een dubbele lens, maar de iPhone 7 lijkt de eerste Apple-smartphone met een dubbele camera te gaan worden. Prestatie- en productieproblemen zorgden er tot nu toe voor dat de dubbele camera nog niet kon worden toegevoegd aan de Apple-devices. De problemen zouden verholpen zijn, maar toch moeten we op de dubbele camera wachten tot de iPhone 7 die waarschijnlijk volgend jaar uitkomt. De release van de iPhone 6s komt daarvoor nog te vroeg. Het maken van foto's met een camera met twee lenzen maakt het mogelijk om de scherpte van de foto's na het maken aan te passen.

LinX Imaging brengt uitkomst

In april nam Apple voor twintig miljoen dollar LinX Imaging over en dat lijkt nu een gouden greep. Het Israëlische bedrijf houdt zich bezig met cameratechnologie en heeft de oplossing voor de technische problemen die zouden zorgen voor onscherpe foto's. Wellicht kunnen we in de toekomst nog meer verwachten van de camera's op de Apple-devices want LinX is gespecialiseerd in dieptegevoelige camera's voor mobiele apparaten. Hierdoor zouden de camera's foto's kunnen maken met de kwaliteit van een spiegelreflexcamera. LinX zou ook voor kleinere camera's kunnen zorgen en maakt daarnaast gebruik van 3D-sensoren die gezichtsherkenning mogelijk zouden kunnen maken op de devices.

0 Reactie(s) op: 'Dubbele camera in iPhone 7'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.