Niet storen tijdens autorijden op je iPhone

Door: Ronald Smit | 07 december 2017 10:56

De Auto modus van de iPhone maakt autorijden veiliger
How To

De iPhone kent - zodra je daar tenminste iOS 11 op geïnstalleerd hebt - een zogeheten driving mode. Een echt goede Nederlandse vertaling is er niet voor, laten we het maar op automodus houden. Zo zet je 'niet storen tijdens autorijden' aan.

Iedereen weet dat in de weer zijn met je smartphone tijdens het rijden eigenlijk geen goed idee is. Een ongeluk ligt in een klein hoekje. Toch werkt de smartphone de hele dag door afleidend, dus ook tijdens het rijden. Berichten blijven binnenkomen, net als gesprekken en meldingen van bijvoorbeeld apps. Zelfs als je je iPhone tijdens het rijden als navigatiesysteem gebruikt. En dan ga je toch ongemerkt die eigenlijk te priegelige tekst van een appje of een nieuwsmelding proberen te lezen. En toen was daar ineens die stilstaande vrachtwagen voor je. Heeft Apple over nagedacht en in iOS 11 is dan ook een modus speciaal voor tijdens het autorijden toegevoegd. Het idee is dat je in die modus niet meer afgeleid wordt door berichten, telefoontjes en meer. Instellen is makkelijk.

Handmatig of automatisch

Standaard staat de automodus op handmatig activeren ingesteld. Om er gebruik van te kunnen maken moet je eerst een knop toevoegen aan het Bedieningspaneel. Start daarvoor de app Instellingen en tik op Bedieningspaneel. Tik op Pas regelaars aan en tik dan op het plusje voor Niet storen tijdens autorijden. Klaar. Als je nu vanaf de onderrand van het scherm naar boven veegt zie je in het paneel een knop met een auto erop. Hierop tikken schakelt de niet storen-modus voor tijdens het rijden in. Niet vergeten ook weer uit te schakelen, want anders mis je alles. Finetunen van de functie doe je door in Instellingen op Niet storen te tikken. Onder het kopje NIET STOREN TIJDENS AUTORIJDEN tik je op Handmatig (of een van de andere mogelijk al gekozen opties).

De Bluetooth-methode werkt het meest trefzeker bij je iPhone

De iPhone kan via sensoren detecteren of je aan het rijden bent. Helemaal trefzeker is dat nog niet; vandaar ook dat Apple de bluetooth-methode aanbeveelt. Zodra je dan met het handsfree-systeem van je auto verbonden bent wordt overgeschakeld naar automodus. Ga één niveau omhoog en je kan een automatisch antwoord instellen zodat mensen die je proberen te bereiken niet helemaal in het ongewisse blijven. Ook kan je bijvoorbeeld wél oproepen van je favorieten toestaan.

0 Reactie(s) op: Niet storen tijdens autorijden op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.