Draadloze oordopjes AirPods uitgesteld

Door: Jeroen Boer | 27 oktober 2016 10:08

Nieuws

Apple gaat de belofte dat de draadloze oordopjes AirPods in oktober te koop zijn niet halen. De draadloze oordopjes zijn uitgesteld omdat Apple nog wat tijd nodig heeft om ze af te maken.

De AirPods maken het gemis aan een 3,5mm-aansluiting op de nieuwe iPhones misschien wat minder erg. Ben je al een maand aan het wachten, dan moet je helaas nog wat langer wachten. Apple heeft aan TechCrunch gemeld dat het oktober niet gaat halen. Een nieuwe datum wordt niet genoemd, Apple zou nog een klein beetje tijd nodig hebben. Mogelijk heeft Apple nog wat problemen met de technologie, want de AirPods zitten vol met nieuwe snufjes. Lees ook:iPhone 7 (Plus) - De beste smartphone van Apple, voor Apple

Bluetooth met een twist

De AirPods maken gebruik van bluetooth waar Apple eigen handigheidjes aan heeft toegevoegd. Zo worden de oordopjes automatisch verbonden met een iPhone. Daarnaast detecteren de AirPods of ze in je oren zitten, waardoor het geheel ook goed werkt als je maar één AirPod gebruikt. Hiervoor gebruikt Apple optische sensoren en een versnellingsmeter. Behalve voor muziek kun je de AirPods ook gebruikten om te bellen en heb je met twee tikjes toegang tot Siri. Om al die handigheid mogelijk te maken heeft Apple een W1-chip ontworpen die alles aanstuurt.

Het opbergdoosje bevat een accu waarmee je de AirPods kunt laden.

Laadstation met powerbank

Opladen gebeurt in een meegeleverd opbergdoosje waarmee je na 15 minuten opladen 3 uur luistertijd krijgt. Volledig opgeladen AirPods zouden goed zijn voor 5 uur luistertijd. Omdat het laadstation ook een accu bevat, kun je in totaal 24 uur luisteren zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

Bron: TechCrunch

0 Reactie(s) op: Draadloze oordopjes AirPods uitgesteld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.