Dit kun je met iOS 11 zonder iPhone 8

Door: Lub Snoek | 04 oktober 2017 15:09

How To

Apple adverteert zijn nieuwste besturingssysteem altijd met de nieuwste modellen, maar iOS 11 brengt ook leuke extra’s naar oudere iPhones. Hier lees je welke functies iOS 11 met zich meebrengt als je geen iPhone 8 of iPhone X hebt.

Foto’s maken van een FaceTime-gesprek

Als je voorheen een foto wilde maken van een FaceTime-gesprek, moest je een screenshot maken. Wanneer je met een iPhone 6S of later gebruikmaakt van FaceTime, is het nu mogelijk om Live Photos te maken van een FaceTime-gesprek. Hiervoor moeten wel beide iPhones Live Photos kunnen maken – dit is mogelijk vanaf de iPhone 6S.

Je maakt de Live Photo door op de sluiterknop te drukken, linksonder in het scherm.

Scannen met Notities

In de App Store staan vrij veel apps waarmee je met je camera tekst in documenten kunt scannen en omzet naar een digitaal bestand. Apple heeft deze functie nu verwerkt in de camera in iOS 11. Open de app Notities en druk op het plus-icoon onderin het scherm. Hier staat nu de optie Scan documenten tussen.

In principe is er maar weinig verschil met het maken van een gewone foto, met het verschil dat je bepaalde lappen tekst uit de foto kunt snijden. Helaas zet je iPhone de gescande tekst niet om in tekst in je Notities, wat andere apps weer wel kunnen.

Door Notities aan je Bedieningspaneel toe te voegen, is het in iOS 11 ook eindelijk mogelijk om snel een notitie te maken. Bij de Instellingen van Notities kun je bij Open Notities in toegangsscherm bepalen of Notities toegankelijk is zonder de iPhone te ontgrendelen, of je elke keer een nieuwe notitie maakt of de laatste notitie wil hervatten. Deze laatstgenoemde optie geeft je weer toegang tot een nieuwe reeks opties, waarmee je Notities volledig kunt afstellen.

Een website delen als pdf

Wil je een afbeelding van een website delen? Wanneer je in Safari op de deel-knop tikt, verschijnt in iOS 11 ook de optie Maak pdf aan. Vervolgens kun je deze makkelijk delen via WhatsApp of Mail, of kun je deze in Bestanden bewaren. Je iPhone maakt een pdf van de hele website, waardoor je niet zoals voorheen meerdere screenshots moet maken om een site vast te leggen.

Je opslag beter beheren

In iOS 11 kun je meer details zien over de opslag op je iPhone of iPad. Zo zie je welke apps en gegevens veel ruimte innemen en kun je apps verwijderen zonder de gegevens van die app te verwijderen. Wanneer je de app in de toekomst weer download, worden de gegevens automatisch geladen.

Verzoeken om app-beoordelingen uitzetten

Je kent vast wel die pop-ups in apps waarbij de ontwikkelaars vraagt of je de app een beoordeling wil geven in de App Store. Deze meldingen kun je in iOS 11 gewoon uitzetten! Hiervoor ga je naar Instellingen – iTunes en App Stores. Daar vink je de schakelaar bij Beoordelingen en recensies uit.

Automatisch afspelen in App Store uitzetten

De App Store is in iOS 11 flink op de schop gegaan; games en gewone apps zijn nu gescheiden en je krijgt elke dag een overzicht waar leuke apps worden uitgelicht. In dit overzicht zijn soms ook video’s geplaatst, die automatisch afspelen als je erlangs scrolt. Het ziet er leuk uit, maar het is slecht nieuws voor je databundel. Gelukkig kun je die video’s gewoon uitzetten.

Dit doe je bij Instellingen – iTunes en App Stores – Speel video automatisch af. Hier kun je selecteren of je video’s wil inschakelen, alleen wil inschakelen als je met wifi bent verbonden of volledig uit wilt schakelen.

Een QR-codescanner

Ken je ze nog, QR-codes? Voor de enkeling die ze nog gebruikt: je hoeft geen aparte app meer te downloaden om de retro streepjescode te lezen. IN iOS 11 zit er in de camera namelijk een ingebouwde QR-codescanner. Je richt je camera op een QR-code, waarna er een Safar-link bovenin beeld verschijnt die je naar de bijbehorende pagina stuurt. 

Noodhulp

In iOS 11 zit ook een nieuwe functie ingebouwd voor noodgevallen. In geval van nood druk je snel 5 keer op de vergrendelknop, waarna er een menu tevoorschijn komt waar je de iPhone kunt uitzeten, je Medische ID kunt opvragen of een SOS-noodmelding kunt uitsturen.

Wanneer je de SOS-noodmelding gebruikt, wordt het alarmnummer gebeld en wordt er een Bericht gestuurd naar je SOS-contactpersonen. Deze personen kun je kiezen bij Instellingen – SOS-noodmelding. Wanneer je SOS-noodmelding gebruikt, wordt Touch ID tijdelijk uitgeschakeld. Om je iPhone te ontgrendelen na zo'n melding moet je dus je code invullen.

Wifi-wachtwoord delen

Het is nu mogelijk om eenvoudig het wachtwoord van je wifi-netwerk aan gasten te geven. Dit doe je door een verbonden iPhone naast een iPhone te houden die verbinding wil maken met het netwerk. Op het moment dat je toestemming geeft, stuurt je iPhone of iPad het wachtwoord en maakt het andere apparaat automatisch verbinding. Zo hoef je niet meer in de meterkast te zoeken naar die sticker met de code!

Meerdere apps tegelijk verplaatsen

Je kunt in iOS 11 meerdere apps tegelijk verplaatsen naar een map of ander beginscherm. Je houdt de app ingedrukt die je wil verplaatsen, totdat deze gaat wiebelen. Op het moment dat je de app verplaatst, tik je met een andere vinger op andere apps. Deze stapelen zich dan op en kun je tegelijk verplaatsen. 

0 Reactie(s) op: Dit kun je met iOS 11 zonder iPhone 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.