Deze 6 dingen heeft de iPhone X niet

Door: Lub Snoek | 28 september 2017 10:54

Blog

Sinds afgelopen vrijdag kunnen we de iPhone 8 en iPhone 8 Plus bestellen. Echt storm loopt het tot nu toe niet, omdat veel gebruikers die willen upgraden liever op de iPhone X wachten. Toch zijn er een aantal dingen die de iPhone X niet heeft, maar andere iPhones juist weer wel.

Een homeknop

Door het ontbreken van de homeknop, moet je gebruikmaken van Face ID of je toegangscode om de iPhone X te ontgrendelen. Het klinkt heel revolutionair, maar het is bij lange na niet even makkelijk als het scannen van je vingerafdruk. Zo kun je met Touch ID ook in het donker je iPhone ontgrendelen en hoef je niet de telefoon voor je gezicht te houden om je iPhone te ontgrendelen.

De homeknop was ook handig om vanuit elk scherm terug te keren naar je menu. Om dit met de iPhone X te doen, moet je vanaf de onderkant van het scherm naar boven vegen. Het is nog maar de vraag of dit net zo gebruiksvriendelijk is als de homeknop.

Dezelfde hoesjes

De iPhone X heeft een gedraaide camera en zit qua formaat precies tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus in. Hierdoor past de iPhone X niet in je oude iPhone-hoesje en moet je dus een speciaal hoesje voor je iPhone X aanschaffen.

De iPhone 8 is precies net zo groot als de iPhone 7. Hierdoor hoef je geen nieuw hoesje aan te schaffen als je bijvoorbeeld overstapt van een iPhone 7 Plus naar een iPhone 8 Plus. Sommige hoesjes van de gewone iPhone 6 en iPhone 6S passen ook om de iPhone 7 en iPhone 8 – hiervoor moet het hoesje wel een iets grotere opening hebben voor de camera. Op de camera na zijn deze telefoons allemaal even groot.

Meerdere kleuren

Apple liet tijdens de Keynote niets los over de beschikbare kleuren van de iPhone X en dat is niet zonder reden. De iPhone X is alleen verkrijgbaar in zilver en spacegrijs.

De iPhone 8 is verkrijgbaar in zilver, goud en spacegrijs. Is de nieuwe iPhone voor jou het moment om de afgeprijsde iPhone 7 of iPhone 7 Plus aan te schaffen? Dan heb je zelfs de keuze uit 5 kleuren!

Een koptelefooningang

Voor gebruikers die een iPhone én een koptelefooningang willen, zal de iPhone X niet de beste keuze zijn. Op het moment van schrijven verkoopt Apple nog drie iPhones met een koptelefooningang; de iPhone SE, iPhone 6S en iPhone 6S Plus. De iPhone 7 en later hebben geen koptelefooningang – de iPhone X dus ook niet.

Een normale schermverhouding

De iPhone X heeft een enorm scherm met dunne schermranden. Tijdens de presentatie zag het er gaaf uit, maar het is niet altijd even handig. Er verschijnen geen balken aan de randen op het moment dat je een video op volledig scherm afspeelt, waardoor er dus dingen wegvallen door de ronde randen en de ´hap´ uit de bovenkant van het scherm.

Bij de knoppen aan de linkerkant zie je dat ze afgesneden zijn.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben wel gewoon een ratio van 16:9, waardoor je alles wat zich op je iPhone afspeelt ook daadwerkelijk kunt zien.

Genoeg voorraad

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus kun je inmiddels bestellen via Apple en andere webshops of providers. Waarschijnlijk zal je nieuwe telefoon dan in oktober bezorgd worden. De iPhone X kun je eind oktober reserveren, waarna je deze in november kunt bestellen. Door een tekort aan voorraad is de kans echter groot dat je iPhone X niet in november zal worden bezorgd. Sterker nog, volgens de laatste geruchten zullen de meeste mensen die een iPhone X bestellen deze pas begin 2018 in handen hebben. Als je in 2017 nog een nieuwe telefoon wil, hoef je niet te rekenen op de iPhone X.

0 Reactie(s) op: Deze 6 dingen heeft de iPhone X niet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.