De beste huishoud-apps voor je smartphone

Door: Richard Veenstra | 29 juni 2018 09:13

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2: Bewust en gezond eten
  3. Pagina 3: Huishoudelijke taken
  4. Pagina 4: Efficiëntie en organisatie

06 Kies Ik Gezond?

De app van het voedingscentrum is bedoeld om mee te nemen naar de supermarkt. In plaats van op het etiket te kijken en e-nummers te lezen, scan je de streepjescode in. Grote kans dat de app weet om welk product het gaat. Weet deze app het het niet, dan kun je een product ook vinden via de zoekfunctie. De app vertelt je of jouw keuze een gezonde keuze is en of er niet te veel vet, suiker of andere troep in zit. Handig is dat de app ook aangeeft wat een gezonder alternatief kan zijn.

07 E-Nummers

Benieuwd wat die e-nummers op verpakkingen nu eigenlijk betekenen? Met deze app (van Van Stam ICT) typ je een nummer in en zie je meteen of de toevoeging potentieel slecht voor je is. Een rode achtergrond betekent dat het om een potentieel gevaarlijke toevoeging gaat dat je beter kunt vermijden. Tik erop om te zien of de stof bij jouw dieet past. Wist je bijvoorbeeld dat veel kleurstoffen dierlijke bestanddelen bevatten of dat sommige snoep niet halal is vanwege varkensgelatine? Handig is dat je ook op naam kunt zoeken of via een lijst, omdat soms niet het e-nummer maar de naam wordt gebruikt. Je kunt de taal van de toevoegingen wijzigen voor als je je in het buitenland bevindt.

Veel toevoegingen in levensmiddelen zouden er gewoon niet in moeten zitten, met E-Nummers kun je ze vermijden.

08 Runtasty

Runtastic ken je als hardloop-app, maar Runtasty is een recepten-app die op gezonde recepten focust. Middels gekleurde icoontjes zie je meteen of een recept goed is voor spieropbouw, of er vlees of vis in zit en of het geschikt is voor een bepaald dieet. De recepten zijn allemaal in het Engels, maar de beschrijvingen zijn simpel en ook goed te volgen als je niet zo goed Engels spreekt. Je ziet hoeveel calorieën de maaltijd heeft en wat de voedingswaarden per portie zijn.

09 Calorific

En als je dan allerlei gezonde ingrediënten koopt en recepten maakt, dan wil je natuurlijk ook weten hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Calorific is geen standaard food-tracker, maar geeft aan de hand van mooie foto’s weer hoeveel 200 calorieën nu eigenlijk zijn. Voor 200 calorieën eet je bijna twee appels, of een halve avocado. De app is grappig omdat hij je op een speelse manier laat zien wat verstandige voedselkeuzes zijn en welke keuzes wellicht niet handig zijn als je gewicht wilt verliezen.

Calorific laat aan de hand van foto’s zien hoeveel nu eigenlijk 200 calorieën zijn.

10 Wholesome – Healthy Eating

Wholesome is een mooie app die op dit moment alleen voor iOS beschikbaar is, een Android-versie volgt na de zomer. Je vindt er gezonde recepten en van elk recept zie je meteen hoeveel calorieën het bevat. Handig is dat je precies kunt zien hoeveel procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van bijvoorbeeld vitamine K, koper of ijzer binnenkrijgt. Je kunt zoeken op ingrediënt en dit doe je op kleur via foto’s van het specifieke ingrediënt. Interessant, want op deze manier hoef je niet alle Engelse termen te kennen.

0 Reactie(s) op: De beste huishoud-apps voor je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.