De 10 beste iPhone-apps voor hersengymnastiek

Door: Evi Maquoi | 07 februari 2017 10:40

iPhone

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Hoe is het met je grijze massa gesteld? Net zoals je spieren kun je ook je hersenen trainen. In dit artikel vind je vijftien apps voor die je helpen om je brein in topvorm te houden: van puzzelspelletjes tot oefeningen om je reactievermogen te verhogen of tests om je beter te leren concentreren. Het enige wat je nodig hebt voor deze breinbrekers? Een smartphone of tablet!

Tip 01: Mind Games

iOS: Gratis (+ in-app-aankopen)

Op zoek naar een simpele app met allerlei verschillende spelletjes om je hersenen in topconditie te houden? Mind Games zit tjokvol oefeningen in allerlei categorieën: van geheugenspelletjes tot wiskundige raadsels. De meeste oefeningen moet je zo snel mogelijk proberen uit te voeren. Je krijgt telkens 120 seconden de tijd. Je score wordt per oefening bijgehouden. Een pluspunt is dat je ook te zien krijgt hoe je scoort in vergelijking met alle andere spelers van jouw leeftijd. Jij scoort beter dan 73% van de mensen in jouw leeftijdscategorie, bijvoorbeeld. Na enkele dagen kun je ook via allerlei statistieken afleiden of je al dan niet vooruitgang boekt. De spelletjes zijn leuk en soms best wel origineel. Er is geen Nederlandse versie beschikbaar, maar de instructies zijn eenvoudig.

Tip 02: Elevate

iOS: Gratis (+ in-app-aankopen)

Een heel erg populaire breinbreker? Elevate. Deze app ziet er niet heel erg mooi uit, maar zit ook vol spelletjes die je beter leren luisteren, tellen, focussen en onthouden. Alles start met een test van zo’n twee tot vier minuten. De app bereidt dan een trainingsschema voor en daagt je daarna uit om dagelijks drie oefeningen uit te voeren. Bij elke test kun je zien wat je precies traint: je leessnelheid, geheugen, precisie, et cetera. Uiteraard worden je vorderingen netjes bijgehouden en in allerlei statistieken gegoten. De basisversie is gratis. Er is ook een Pro-account, maar dat is best prijzig: 12 dollar (ca. 11 euro) per maand of 45 dollar (ca. 42 euro) voor een jaar. Ook deze app is bovendien enkel Engelstalig. Dat kan wel voor problemen zorgen bij de woordenschatoefeningen.

Tip 02 De app oogt heel minimalistisch en de spelletjes zijn erg divers.
Ben je competitief aangelegd? Dan is Brain Wars een aanrader!

Tip 03: Brain Wars

Tip 03 Brain Wars is ideaal voor wie zich graag meet met anderen.

iOS: Gratis(+ in-app-aankopen)

We hebben Brain Wars in dit lijstje gestopt vanwege het a-typische karakter. Hier speel je namelijk constant allerlei hersengymnastiekspelletjes tegen mensen uit alle uithoeken van de wereld. Het voelt echter niet aan als een training, maar als een wedstrijd. Het competitiegevoel overheerst, waardoor je nog beter je best wilt doen. De oefeningen zijn divers en mooi vormgegeven. Wil je tegen echte vrienden spelen? Dan kun je Brain Wars koppelen aan je Facebook-account. Hoe meer je speelt, hoe hoger je Brain Wars Grade. Ben je klaar voor een volgende uitdaging? Op de startpagina krijg je te zien waar jouw sterktes liggen: snelheid, geheugen, wiskunde, observatie, enzovoort.

Tip 04: Peak

iOS: Gratis (+ in-app-aankopen)

Met Peak kun je dagelijks op een aangename manier aan een fit brein werken. De app is meermaals bekroond vanwege de geavanceerde trainingsschema’s en gebruiksvriendelijkheid. De Peak Coach helpt je te werken aan je geheugen, mentale behendigheid, taal, coördinatie, creativiteit en beheersing van emoties. De makers beweren dat de app zelfs stimuleert om probleemoplossend te leren denken. De spellen zijn stuk voor stuk origineel en ze zijn allemaal ontwikkeld in samenwerking met neurowetenschappers. Je kunt bij de start helemaal zelf aangeven wat je trainingsdoel is. Per oefening kun je zien waar je aan werkt, wat de uitdagingen zijn en welke scores je eerder al behaald hebt. De gebruikersinterface en instructies zijn in het Nederlands, daar kunnen andere ontwikkelaars nog wat van leren.

Tip 05: NeuroNation

Tip 05 De oefeningen zijn visueel erg aantrekkelijk, maar wel moeilijk.

iOS: Gratis (+ in-app-aankopen)

Wil je slimmer worden? Wil je uitgedaagd worden? Of wil je liever fit blijven? Die vraag krijg je voorgeschoteld wanneer je met NeuroNation aan de slag gaat. Afhankelijk van je antwoord krijg je een persoonlijk trainingsplan met een reeks specifieke oefeningen. Voordat je met een bepaalde breinoefening aan de slag gaat, krijg je een tutorial en een overzicht van de skills die je met deze oefening traint. Alle oefeningen duren welgeteld twee minuten. Het is de bedoeling om gedurende die tijd zoveel mogelijk oplossingen aan te reiken. De basisversie is echter beperkt; om toegang te krijgen tot alle zestig oefeningen moet je betalen via in-app-aankopen.

0 Reactie(s) op: De 10 beste iPhone-apps voor hersengymnastiek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.