Crazybaby Air - AirPods-concurrent of slechte timing?

Door: Rens Blom | 04 februari 2017 08:09

Hands-on

De Chinese startup Crazybaby werkt aan draadloze oordopjes die ‘beter worden’ dan de Apple AirPods, en haalde bijna drie miljoen euro op met crowdfunding. De Crazybaby Air-dopjes komen dit voorjaar uit, maar wij konden ze alvast in onze oren stoppen. Tijd voor een eerste indruk.

Ontwerp

Draadloze oordopjes moeten compact zijn er (redelijk) goed uitzien, anders doet niemand ze in. De Apple AirPods zijn niet te groot, maar volgens velen niet de mooiste dopjes. De Air doet het naar onze mening beter en steekt bijvoorbeeld niet verticaal uit je oor. Hij is wel wat breder dan een AirPod, maar met vier gram per (plastic) oordopje even zwaar en zit fijn en stevig. Een pluspunt is dat hij niet alleen in het wit (AirPods) uitkomt, maar ook in het zilver, zwart, rood en groen. Vooral de zwarte versie vinden we gaaf.

De dopjes zijn IPX6 waterbestendig en hebben een knop aan de zijkant om ze aan- en uit te zetten, en bijvoorbeeld een bluetooth-verbinding tot stand te brengen. Het verbinden met je toestel gaat dankzij bluetooth 4.2 snel en tijdens onze test was de verbinding erg stabiel. Crazybaby brengt gratis apps uit voor Android en iOS om onder meer wat geluidsinstellingen aan te passen.

Accu

De beloofde accuduur van drie uur muziek luisteren of vier uur bellen (de oordopjes hebben microfoons), konden we tijdens onze eerste sessie logischerwijs niet testen. De AirPods bieden een accuduur van vijf uur, dus de Air zou iets korter meegaan. Door de oordopjes in een aluminium kokertje te stoppen, laden ze draadloos op. Het kokertje voelt stevig en luxe aan en heeft stroom om ze drie keer op te laden. Door het materiaal is hij zwaarder dan het plastic AirPods-kokertje (80 tegenover 38 gram), maar dat vinden we geen probleem. Het kokertje laadt op via usb-c.

Geluidskwaliteit

De Air maakt gebruik van een aangepaste 5,2mm speaker driver en heeft een bereik van 8Ghz tot 24Hz. Crazybaby strooide op de beursvloer met termen als ‘stereogeluid’, ‘Hi-Fi-kwaliteit’ en ‘uitstekende geluidsonderdrukking’. Dat klinkt mooi, maar de geluidskwaliteit beschouwen we op basis van onze eerste test als ‘gewoon goed’. Misschien iets minder goed dan de AirPods, maar dat durven we niet met zekerheid te zeggen omdat we geen directe vergelijking konden maken.

De oordopjes ondersteunen de spraakassistenten Google Now, Microsoft Cortana en Siri, wat goed lijkt te werken. De Airpods ondersteunen alleen Siri.

Voorlopige conclusie

De Air komt eind maart in Europa uit voor 180 euro, wat hem even duur maakt als de Apple AirPods. We durven nog niet te zeggen welke van de twee beter is, maar de Air lijkt een interessant en stijlvol alternatief om in de gaten te houden.

0 Reactie(s) op: Crazybaby Air - AirPods-concurrent of slechte timing?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.